– Der røk drømmen.
Det sa Stine Bredal Oftedal til VG like etter at Norge måtte gi tapt mot Russland i semifinalen under OL i Rio for fem år siden. Fem år senere er hun på plass i Japan for å kjempe om gullet hun mangler.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
– OL er kjempeviktig, og veldig stort selvsagt. Jeg er veldig gira inn mot det her. Det er fem år siden sist, så jeg har fått et ekstra år å tenke på det. Men samtidig må vi passe på at det ikke bikker over, sier Bredal Oftedal på pressetreffet en god uke før de Olympiske lekene braker løs i Tokyo.
Kvelden hvor «drømmen røk» har hun tenkt mye på.
– Tårevått er en god måte å beskrive det på. Den semifinalen var veldig tung, men bronsemedaljen betyr mye i dag. Nå er vi i posisjon til å kjempe om det aller gjeveste, sier Bredal Oftedal som vedgår at hun har tenkt mye på den tårevåte kvelden de siste fem årene.
– Vi har tenkt mye, og snakket mye om det. Bronsemedalje var et godt resultat, men uavhengig av det vil vi gjerne gjøre det så godt som mulig nå, sier 29-åringen som har vunnet VM, EM, Champions League og blitt kåret til verdens beste spiller.

Debutant: – OL er det største

En som ikke var med til Rio er Kari Brattset Dale. Linjespilleren har opplevd stor suksess de siste årene med Györ, og i vinter vant hun EM-gull med håndballandslaget.
Men det å være på plass i OL, det er noe helt eget.
– Det står vanvittig høyt på lista. Det er noe av det største jeg kommer til å oppleve. Det blir vanvittig stort, sier linjespilleren på pressetreffet.
Hun forteller at det nå har begynt å krible litt ekstra i magen.
– Fredag hadde vi et møte om målsetningene, og da kjente jeg det kriblet litt ekstra, og det kommer til å komme mer og mer, vedgår 30-åringen.
Hun har vært med på både VM og EM med landslaget, og Final Four på klubbnivå, men har allerede vært i samtaler om hvordan de skal takle de olympiske lekene.
– Vi snakket litt om det i dag. Der forklarte de at det blir enda større trøkk fra media, og at det på alle måter bare er et større arrangement, forklarer hun.
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25