Bekreftelsen om at Norge får fire golfere i sommerens leker ble offentliggjort på en pressekonferanse lørdag formiddag.
Viktor Hovland, Kristian Krogh Johannessen, Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud setter seg alle på flyet til Tokyo, og dermed er den norske kvoten «makset» på fire spillere.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
Fredag ble det klart at en spiller på kvinnesiden hadde trukket seg, og dermed kom førstereserve Daffinrud seg inn på listen. Krogh Johannessen var på sin side akkurat innenfor når kvalifiseringen stengte 21. juni, men måtte likevel vente på grønt lys fra Olympiatoppen.
– Jeg er veldig glad på Kristians vegne, og det blir kult å dra ned sammen. Det kommer til å bli god stemning der nede, sier Viktor Hovland til Discovery.
For Krogh Johannessen er det en drøm som går i oppfyllelse.
– Jeg gleder meg til å oppleve OL, det har alltid vært en drøm siden man var liten gutt. Det blir en veldig kul opplevelse, sier Krogh Johannessen til Discovery.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Hovland etter seieren: – Spesielt å gjøre det så nære Norge

Med gode prestasjoner på Challengetouren spilte 26-åringen seg inn på OL-listen akkurat i tide til uttaket stengte 21. juni. Dermed er det han, og ikke Kristoffer Ventura, som slår følge med Viktor Hovland til Japan.
– Jeg har snakket litt med Viktor om det, og det blir skikkelig kult å få oppleve det med han, sier Krogh Johannessen.
Nå håper Krogh Johannessen at han også kan få ladet opp til lekene sammen med Hovland. For skulle han vinne en av de to neste Challengetour-turneringene, venter en billett til major-turneringen The Open 15-18 juli.
– Det hadde vært helt rått. Forhåpentligvis kan jeg fortsette i den gode stimen og ha litt flyt, sier 26-åringen.
Etter de to første dagene av Kaskada Golf Challenge i Tsjekkia ligger Krogh Johannessen på tredjeplass, og har dermed gode muligheter til å sikre seg en plass i The Open på søndag.
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25