Duestad vant kvalifiseringen strøkent, men måtte godta en sur fjerdeplass i finalen i 10 meter luftrifle natt til lørdag.
– Jeg er veldig fornøyd. Det er selvfølgelig litt kjipt når du føler du leverer alt du kan og på et høyt nivå, men til syvende og sist så er jeg nok godt fornøyd med det når jeg legger meg i kveld, sa OL-debutanten etter mesterskapet til Discovery.
Etter 16 skudd, hadde Duestad 167,1 som totalscore og endte så i en shoot-off mot franske Oceanne Muller - som hun berget trygt med 10.8 poeng. Men da det stod mellom en pallplass mot sveitsiske Nina Christer, røk nordmannen ut.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
– Jeg skjønte tidlig i finalen at dette blir beintøft. Jeg sa til meg selv at det er greit om jeg blir seks eller fire. Du ser at resten skyter vannvittig der inne, det er sinnsyke summer, sa Duestad.
22-åringen var 0,6 poeng fra medaljeplass - men gjennomførte noe av det beste en norsk kvinne har gjort i skyting.
– Hun skjøt seg aldri helt ut av det, hun gjorde det bra hele veien men så var det andre som skjøt bedre, sa Discovery-ekspert Vebjørn Berg.
– En veldig god prestasjon, litt kjedelig at det ikke ble medalje, men en fjerde plass i OL er godt nok, fortsetter Berg.
Yang Qian fra Kina ble olympisk mester, og tok første gull i OL i Tokyo.
Duestad fra Nøtterøy skytterlag har tidligere tatt EM sølv i 50 meter helmatch lag og EM-bronse i 50 meter helmatch i 2021.

Kjæresten sin tur i morgen

Kjæresten til Jeanette Hegg Duestad, Henrik Larsen, var vanvittig stolt av hennes prestasjon i dag.
– Det er jo selvfølgelig veldig koselig. Det er en trygghet og støtte å ha han her, og vi har det veldig koselig sammen. Det er veldig gøy å høre, så håper jeg at jeg kan inspirere gutta til i morgen, sier Duestad om støtten.
For i morgen er det hans tur. Sammen med Jon-Hermann Hegg, skal Larsen jakte medalje på samme øvelse.
Etter dagens erfaring, deler Duestad noen tips før morgendagens konkurranse.
– De har nødt til å kose seg. Når det blir litt for mye puls underveis, så må du faktisk snakke litt hardt til deg selv. Du har det ikke koselig når du står der, så man må prøve å tvinge frem noen gode følelser underveis. Det er det som redder meg i dag.
– Så du har ikke kost deg i dag?
– Jeg har prøvd å tvinge det frem, så det har absolutt hjulpet. Alt blir så seriøst hele tiden, så man er nødt til å brekke det. Du må tvinge deg selv til å si at det her er gøy. Det er en grunn til at du startet med det her og det er fordi du trives med det, avslutter skytteren.
Se resten av intervjuet med Jeanette Hegg Duestad:

– En enorm indre dialog

Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25