Håndballjentene er på plass i Japan, hvor de forbereder seg til de nært forestående lekene i Tokyo. I forrige OL ble det bronse, mens de vant OL både i London i 2012, og i Beijing tilbake i 2008.
For å ta gull i Tokyo vil landslaget bygge videre på det de viste i vinterens EM i Danmark.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
– Senest i EM viste vi at vi kan gå til topps. Våre styrker er at vi er et godt spillende lag, og at vi kan sette et forsvar, sier den gamle forsvarssjefen og nå landslagssjef Thorir Hergeirssons høyre hånd, Tonje Larsen.
Den oppfatningen deler playmaker Stine Bredal Oftedal.
– I EM viste vi at vi har et veldig bra forsvar, og to knallgode keepere. Vi stiller med de beste keeperne i verden, slår Bredal Oftedal fast.
Norge stiller med Silje Solberg (Györ) og Katrine Lunde (Vipers). Sistnevnte er klar for sitt fjerde OL.
Landslagskapteinen mener også at troppsammensettingen er en styrke.
– Vi har en god blanding mellom rutinerte og unge spillere, og vi er sultne. I tillegg har vi en fartskapasitet, og trøkk i spillet vårt som jeg håper kan gjøre en forskjell, mener 29-åringen.
Kari Brattset Dale er med som førstereis til OL. Hun mener samholdet vil være en x-faktor for Norge.
– Vi er vanvittig gode til å jobbe med hverandre, og stå sammen som et lag. Og så er vi gode til å takle motgang, sier linjespilleren som også løfter frem forsvaret og målvaktene.

Nytt OL - ny rolle

Første gang Norge tok OL-gull i håndball var i 2008. Den gang med Tonje Larsen som forsvarssjef.
Nå er hun med å forbereder laget til lekene, tretten år etter at hun selv vant.
– Nå har vi hatt fokus på overtall, og fremover blir det fokus på forsvar, sier Tonje Larsen med et smil.
Hun forbereder seg ganske likt som da hun selv var spiller.
– Nå ser jeg mye på video, og det gjorde jeg som spiller også. Forskjellen er å ta hensyn til alle spillerne, som forbereder seg ulikt. I tillegg handler det om å være tilgjengelig for hver enkelt, sier Larsen.

To store utfordrere

Stine Bredal Oftedal mener det er vanskelig å ikke ta på seg favorittstempelet etter EM-gullet i vinter. Hun trekker frem den andre EM-finalisten som Norges største utfordrer.
– Frankrike seiler opp som en stor rival. Vi slo de i finalen sist, og så slo de oss finalen før. Russland er med, og de vant forrige OL, og kommer inn med nok et sterkt lag, mener Györ-spilleren.
I tillegg er hun spent på to ubeskrevne blad.
– Det blir veldig spennende å se hva Sør-Korea og Brasil kommer med. Det er ikke lag man møter så ofte, sier den rutinerte playmakeren.
Hun mener den Norges største fallgruve er deres eget hode.
– Jeg har veldig tro på laget, men den store fallgruven er at vi vil det for mye, og at vi derfor blir anspent. Det er viktig at vi står i svingningene, for de vil komme, sier Oftedal som selv var med å vinne bronse i Rio for fem år siden.
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25