Forrige gang Norge arrangerte OL var på Lillehammer i 1994. Oslo var lenge med i kampen om OL i 2022, men Oslo kommune trakk søknaden etter at Stortinget ikke ville gå inn for OL i Oslo.
Etter noen dager på plass i OL i Tokyo virker både Berit Kjøll og Abid Raja å være veldig klare for å få den olympiske ilden til Norge på ny.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
Intervjuet kan du se øverst i saken.

Ønsker OL

– Ser dere for dere at Norge i fremtiden kan arrangere et OL?
– Ja, det ser jeg for meg. Vi har fått en oppgave fra Idrettsrådet hvor vi skal utrede hvordan vi vi ha et OL på norsk vis slik at vi våren til neste år kan ta stilling til om vi ønsker å gå i dialog med IOC, regjeringen, Stortinget og opinionen for hvordan et fremtidig OL vil se ut i Norge, sier Idrettspresident Berit Kjøll til Discovery.
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) forteller at han har notert seg de sterke diskusjonene rundt det kommende verdensmesterskapet i fotball i Qatar, og OL i Beijing i 2022.
Nå er han klar i sin tale. Han ønsker at Norge skal arrangere OL.
– Jeg synes det er viktig at et land som Norge er med å arrangerer internasjonale arrangement. Nå har vi gitt statsgaranti til Alpin-VM i Narvik. Hvis de får tildelt det, så har vi et fantastisk anlegg der, og vi kan spre et OL utover hele landet, og dermed få hele landet i ryggen, sier han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Elvestad ble utfordret av prinsessen: – Jeg har så knuste testikler

For hele Norge

På direkte spørsmål om han synes Norge burde arrangere OL, er han om mulig enda klarere.
– Norge burde være med å arrangere OL. Det er det ingen tvil om, men det bør ikke komme ned til at det er OL i én by, men heller spredd rundt.
Lovnadene fra Raja kan få blodet til å bruse hos de som var forkjempere for OL i Norge i 2022, men Berit Kjøll ønsker at ting gjøres i riktig rekkefølge.
– Det er utrolig viktig at vi starter dialogen på riktig måte. Vi i idretten må finne ut hvordan, og så må vi ta en beslutning på om dette er noe vi skal ta videre, pressiserer Kjøll.

Full kontroll i semifinalen: – Jeg er klar for mer

Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25