Øvrebø la fram den siste utviklingen i vaksine-saken da han møtte pressen digitalt i forbindelse med uttak av de første utøverne til Japan-lekene.
– Vi har kommet et steg videre og har fått klarsignal fra Helse- og omsorgsdepartementet om at vi kan jobbe med initiativet til IOC om leveranse fra Pfizer, sa toppidrettssjefen.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
– Dette begynner å rulle ganske snart, og vi er spent på hvor fort vi kommer i gang med det, fortsatte han.

Noen er vaksinerte

Toppidrettssjefen er tydelig på at det jobbes intenst.
– Dette er et arbeid som er i gang, og vi driver med kartlegging. Vi har kontakt med både Pfizer, IOC og departementet. Vi må få ned navnelister og se hvordan vi skal få til dette praktisk, sa Øvrebø.
Flere OL-farere er allerede vaksinerte, blant annet gjennom at de er bosatt i utlandet.
– Vi vet blant annet at flere håndballspillere er vaksinerte i klubbene sine utenlands, sa Olympiatoppens sommeridrettssjef Marit Breivik.
Samtidig vil enkelte i den norske troppen trolig bli vaksinerte gjennom det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Dermed vil ikke IOC-tilbudet være aktuelt for alle.
Det var i forrige uke at det ble kjent at Den internasjonale olympiske komité (IOC) har inngått en avtale med legemiddelprodusenten Pfizer. Den skal sikre vaksiner til alle involverte i Tokyo-OL.

Foretrekker myndighetene

Ifølge Pfizer tas ikke de aktuelle vaksinedosene av leveranser som allerede er avtalt med andre land og aktører.
IOC-president Thomas Bach har sagt at initiativet er en del av puslespillet som legges for å garantere sikre konkurranser i Tokyo.
Norges idrettsforbund har tidligere sagt at det foretrukne alternativet er at norske utøvere vaksineres som del av myndighetenes program. Olympiatoppen har gjentatte ganger understreket at det er uaktuelt å sende norske Japan-farere forbi noen i vaksinekøen.
Totalt vil den norske OL-delegasjonen være på cirka 200 personer.
OL starter 23. juli og varer til 8. august.
(©NTB)
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25