NRK melder at friidrettsbrødrene Ingebrigtsen trolig må trekke seg fra Diamond League-åpningen i Gateshead i England 23. mai.
De nye karantenereglene for reisende fra land utenfor EØS- og Schengen-land ble innført 9. mai.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
Uansett om reisen er nødvendig eller ikke, må alle på karantenehotell ved ankomst Norge i tiden som kommer. Det betyr at en annen friidrettsprofil, Hedda Hynne, kan bli tvunget til å trekke seg fra Diamond League-stevnet i Doha 28. mai.
– Det kan jeg si med hundre prosent sikkerhet – hvis ikke det blir gjort endringer på de reglene, så kan ingen av mine gutter reise utenlands og konkurrere, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.
Norges idrettsforbund (NIF) sendte mandag brev til Justis- og beredskapsdepartementet hvor det bes om tillatelse til at toppidrettsutøvere kan gjennomføre innreisekarantenen i sin egen eller annen egnet bolig.
«Dette er utøvere som lever av å holde seg friske og konkurranseklare, og som er svært urolige for om det innebærer økt smitterisiko å dra på karantenehotell med mange andre i stedet for å avvikle karantene i boliger de disponerer selv», står det blant annet i brevet, signert av generalsekretær i NIF, Karen Kvalevåg.
(©NTB)
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25