Fredag avslutter 31-åringen sitt 32 dager lange høydeopphold. Del to av oppholdet har han tilbrakt i Val Senales. Der har han vært sammen med Team Northugs Chris Jespersen og Vidar Undebakke. Sistnevnte er en del av trenerapparatet i Team Northug og fungerer også som servicemann.
Northugs trener Stig Rune Kveen har denne gangen ikke vært med på tur, men pleier naturlig nok tett kontakt på telefon.
Etter det NTB kjenner til er det Gran Canaria som er målet når turen går sørover.
Olympiske Leker
Gerhardsen: – Norsk idrett er klar for et nytt OL
I GÅR PÅ 12:46
– Petter reiser noen dager til varmere strøk. Han reiser sammen med en fysioterapeut, og målet er at han skal få noen hviledager med lett trening for å samle overskudd. Det er ikke snakk om noen vanlig charter tur, nei, sier Kveen til NTB.

Lærdom

Kveen forklarer hvorfor det blir tur til syden i skjæringspunktet mellom oktober og november.
– Det var trolig på dag tre i perioden etter fjorårets høydeopphold at Petter brente av for mye krutt. Det fikk han svi for. Vi prøver å unngå at det samme skal skje denne sesongen, sier Kveen.
Etter en knapp uke på sørligere breddegrader går turen hjem til Trøndelag. Der skal han oppholde seg i en fem-seks dager før snuten rettes mot Bruksvallarna i Sverige 6. november.
Helgen 11. og 12. november har svenskene sin nasjonale langrennsåpning samme sted.
– Vi ser for oss at Petter går lørdagsrennet der.
Lørdagsrennet er en 15 kilometer i fristil.

Ønsker

Northug har aldri vært så lenge som 32 dager i høyden sammenhengende tidligere i karrieren. Kveen sier at Northug er der han skal være på denne tiden.
– Han var veldig fornøyd med perioden før han dro til høyden, i perioden fra Toppidrettsveka og fram til avreise. Det er fortsatt noe finpussing som gjenstår fram til verdenscupåpningen i Kuusamo der vi håper at han skal være på skuddhold. Vi kjørte noen tester før han reiste til høyden, og de viste at han er der han normalt pleier å være. Det er et godt tegn, mener trener Stig Rune Kveen.
Onsdag kom NRK med nyheten om at landslagstrener Tor Arne Hetland allerede nå, fire måneder før OL, vraker Petter Northug som ankermann på staffeten.
(©NTB)
Olympiske Leker
Folket ønsker vinter-OL i Norge: – Det er hyggelig og positivt
20/05/2022 PÅ 06:48
Beijing 2022
OL-heltene tilbake på norsk jord: – Godt det er over også
21/02/2022 PÅ 16:54