– Jeg har ikke bestemt meg og må ta en sesong av gangen. Jeg trives sinnssykt godt med dette. Jeg synes dette er utrolig gøy og være en del av et lag som utvikler seg til enhver tid. Å få være en del av et prestasjonsmiljø, ikke minst i lag med unge, sultne gutter som gir meg inspirasjon hver dag. Jeg trives utrolig godt med å være en del av en slik gjeng og få lov til å utvikle meg.
Han sier at det blir en totalvurdering han må gjøre sammen med familien.
– Men per i dag kan jeg ikke tenke meg noe som er mer artig enn dette, sa Martin Johnsrud Sundby da han møtte pressen til en fellesseanse i Val Senales onsdag ettermiddag.
Beijing 2022
OL-heltene tilbake på norsk jord: – Godt det er over også
21/02/2022 PÅ 16:54
Et rom inne på Hotel Kurzras var satt av til seansen som ble fulgt av et fulltallig pressekorps.

Mot alle odds

Før fellesseansen var det ingen som hadde sett snurten av Sundby under mediedagene i Sør-Tyrol. Det skyldes en lei magesjau som herjet med ham natt til tirsdag.
– Det er unormalt å dra fra ungene og få magesjau. Det var sannsynlig noe jeg spiste eller et eller annet jeg har fått i meg. Natt til i går (tirsdag) var ikke så festlig, men det har heldigvis rast fort over, og det kjennes ut som om jeg er ferdig med det nå, sa Sundby.
Det ble noen seige timer på hotellrommet for Sundbys del. Han var ikke med på tirsdagens økter og var ikke på breen onsdag. Men onsdag formiddag tok han seg en tur på mølla.
– Jeg har ikke vært utenfor døra på 24 timer, og jeg skal være isolert fra de andre i 36 timer. Jeg var ute og luftet meg litt i stad. Jeg har verken sett eller vært i kontakt med noen andre. Legen har gått god for det. Hvis jeg har fått i meg noe rar mat, så er det ingenting som smitter. Men vi tar ingen sjanser.

Ekstra hvile

– Jeg tror ikke jeg taper noe på dette. Det ble et døgn med voldsom dehydrering. Det må jeg prøve å kompensere for. Jeg dro til høyden for å slappe av. Dette betyr bare at jeg har fått en ekstra dag på senga, mente 33-åringen.
Denne sesongen har han ikke vært like mye i høyden som tidligere. Men til Val Senales er han med. Sundby forklarer hvorfor:
– Vurdering er tredelt. Den viktigste biten er å komme litt unna og få samlet overskudd. Tre uker i forkant gjør at jeg kan hente meg inn igjen. Nummer to er å få gått på ski. Det får vi gjort på strøkne forhold på breen så lenge det ikke blåser storm. Nummer tre er å sørge for at jeg raskere adopterer høyden når vi kommer til Davos som kommer som verdenscuphelg nummer tre. Kroppen tar det raskere da enn den eller ville ha gjort.
(©NTB)
Beijing 2022
Tidenes norske OL – slik oppsummerer Discovery-journalist OL i Beijing
20/02/2022 PÅ 22:16
Beijing 2022
Gjenopplev det rørende øyeblikket da Ruud vant OL-gull i Big Air
20/02/2022 PÅ 18:34