Det bekrefter forbundet i en pressemelding torsdag ettermiddag. NRK hadde litt tidligere meldt om skiskyttersjefens tidlige avgang.
«Djupvik har meddelt oss at han slutter som idrettssjef i NSSF. Djupvik har bosatt seg i Kristiansand, og det er av omsyn til familien at han slutter», heter det i en uttalelse fra forbundet.
– Det er aldri god timing å forlate et lag i en OL-sesong, men jeg har fått et tilbud på mitt nye hjemsted som jeg ikke kunne si nei til. Som firebarnsfar med to små tvillinger er det vanskelig å være på topp på både hjemme- og bortebane til enhver tid, sier Djupvik.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
– Jeg forlater et supert team som har alle forutsetninger for å levere toppresultater denne sesongen. Vi har erfarne trenere og et solid støtteapparat som har jobbet godt med å planlegge OL-sesongen, så min avgang vil ikke være kritisk for gjennomføringen av sesongen. Der er jobben alt gjort, tilføyer han.
Etter det NRK forstår begynner Djupvik i ny jobb som HR-manager i fotballklubben Start IL. Noe OBOS-ligaklubben bekreftet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.
– Jeg håper og tror jeg kan være med å bidra, men jeg skal også lære veldig mye den første tiden. Dette her tror jeg blir veldig moro, sa Djupvik på pressekonferansen.
– Jeg hadde ambisjoner om å fortsette som sportssjef i Skiskytterforbundet til over OL, men så kom det en telefon som jeg ikke kunne takke nei til, fortsatte han.

Forstår valget

42 år gamle Djupvik ble ansatt som skiskytternes idrettssjef i 2014. Da ble han forespeilet en mer administrativ rolle der han skulle følge opp den sportslige strategien, i tillegg i å ha et kommersielt ansvar.
Arbeidsoppgavene og belastningen over tid skal ha blitt stor.
Skiskytterforbundets generalsekretær Rakel Rauntun sier at forbundet respekterer idrettssjefens valg om å fratre.
– Morten Djupvik har gjort en strålende jobb for oss, og vi synes det er leit at han forlater oss. Vi har likevel stor forståelse for valget hans, og respekterer ønsket hans om å bo og jobbe på samme sted som familien sin. Det sportslige grunnlaget og planene for sesongen er lagt, og vi er i rute til vinterens sesong, sier hun.

Overgangsfase

Skiskytterforbundet opplyser videre at man er godt i gang med å finne den beste løsningen for OL-sesongen, slik at arbeidsoppgavene til Djupvik blir gjennomført på en solid måte.
– Vi har Morten her en liten stund til, og han vil være vår idrettssjef fram til han starter i ny jobb etter nærmere avtale, sier Rauntun.
Djupvik har en fortid som trener for herrelandslaget i langrenn, der han var trener mellom 2006 og 2011. Han har også vært langrennsekspert i NRK.
Skiskytterpresident Erlend Slokvik ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB.

– Den siste de burde miste

Torgeir Bjørn kommenterer både langrenn og skiskyting for NRK og har også vært trener for skiskytterherrene tidligere. Han forstår avgjørelsen, men er overrasket av at den kom nå.
– Jeg har merket at han har vært litt sliten og regnet vel med at han kom til å trekke seg etter sesongen. Det har vært stor arbeidsbelastning for han med fire små barn. Dette er en jobb som spiser deg med hud og hår, sier Bjørn.
Han mener Djupvik blir et stort savn som idrettssjef i forbundet.
– Det er den siste mannen de burde ha mistet. Han er en samlende figur og leder i gruppa som har hatt god kontakt med alle grupperinger. Det er ingen tvil om at det er negativt å miste han nå. Han har skapt glød og entusiasme, og jeg opplever at han har vært godt likt av utøverne, sier Bjørn.
(NTB/Eurosport.no)
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25