Charlotte Kalla liker dårlig at verdens beste langrennsløpere får mindre i pengepremier kommende sesong.
– Det rimelige hadde vært om de ble økt, sier svensken.
Kalla har samme syn på saken som flere norske skistjerner, deriblant Martin Johnsrud Sundby. Nylig sa han til NRK at skiløpere må ha «det eneste yrket i verden som har gått ned i lønn fra 1995 og fram til dag».
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16
– Jeg synes det er sykt at prispengene ikke er blitt høyere siden, om det stemmer, midten av 1990-tallet. Det har jo stått stille lenge før jeg begynte å gå verdenscup, sier Kalla til nyhetsbyrået TT.

Tar fra de beste

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har bestemt at premiepengene i langrenn skal fordeles på 20 løpere i stedet for ti i hvert verdenscupløp.
Bakgrunnen er at 80 prosent av utøverne har svart i en undersøkelse at de ønsket en omfordeling der flere løpere fikk en del av premiepotten.
Den nye fordelingen tar i hovedsak fra prispengene til de to beste. I et vanlig verdenscuprenn reduseres vinnerpremien fra 121.000 til 81.000 kroner, mens det i Tour de Ski reduseres fra 729.000 til 445.000 kroner.

Forstår reaksjonene

Kalla sier hun egentlig er positiv til en endring, men svensken er ikke fornøyd med måten FIS har valgt å gjøre det på.
– Jeg synes det er bra at det er flere som får ta del i prispengene. Det er veldig bra å komme blant de ti beste, men er du et sted mellom 10 og 20 tjener du ingenting. Da tjener du mye mer på å gå sverigecupen som svensk løper. Men jeg forstår reaksjonene. De beste skal definitivt ha bra betalt, sier hun.
Også Emil Iversen og Didrik Tønseth har uttrykt misnøye med FIS' nye omfordelingsmodell.
(©NTB)