Maren Lundby ante fred og ingen fare da hun onsdag ettermiddag var på vei hjem til hybelen etter å ha fylt diesel. Hun forteller at hun ble stående på rødt lys da det uhyggelige skjedde: En bil kjørte på henne bakfra.
– Det er første gang jeg opplever det, så jeg ble litt skremt. Heldigvis gikk det bra, men det var skremmende, sier hun til Eurosport.no.
Den talentfulle skihopperen kom heldigvis fra det uten noen skrammer, og tok sjansen på å droppe legebesøk, mens det gikk litt verre utover bilen.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 KLOKKEN 12:16

Ble bedt om å vaske bilen

Ifølge Lundby ble det heller ingen personskader på den mannlige sjåføren av den andre bilen. Vedkommende tok skylden, men forbauset Lundby da han kom ut av bilen.
– Han sa jeg måtte vaske bilen min. Det var litt rart. Den er ikke så møkkete, så han måtte se meg. Han var nok forskrekket, sier Lundby, som understreker at han var en veldig ålreit kar.
Toten-jenta kjørte senere på kvelden i retning Trondheim hvor det venter tekniske tester, for blant annet kraft og rotasjon, på toppidrettssenteret ved Granåsen. Der vil også trener Gjermund Lunder, landslagssjef Christian Meyer og skihopper Silje Opseth være.

Sterk sesongstart av Lundby

23-åringen er en av Norges største medaljekandidater i PyeongChang-OL, og innrømmer at det er gull som er det store målet. Da hjelper det at godfølelsen allerede er funnet frem med to måneder til mesterskapet. Forrige helg havnet hun nemlig på andreplass under Lillehammer-trippelen, kun slått av tyske Katharina Althaus.
– Det var en veldig bra start i helgen. Det var godt å få en sånn start og se at man kjemper helt i toppen. Det gir en veldig bra følelse. Jeg var ikke like sikker for en uke siden, sier hun.
– Hvorfor ikke?
– Det er alltid en usikkerhet før sesongen, om man klarer å følge med på utviklingen blant annet. Det er derfor godt å få sånne svar tidlig.
– Det gjør at du kan senke skuldrene, men jeg skal ikke hvile på laurbærene, forsikrer hun.
Det neste rennet hun deltar i er i tyske Hinterzarten om halvannen uke. Det vil også bli det siste arrangementet før hun kan ta en liten juleferie.
– Jeg håper å fortsette med gode og stabile hopp. Forhåpentligvis vil jeg fortsatt være med i toppen, sier hun.