Norges freeski-håp i OL Tiril Sjåstad Christiansen (22) har fått nok et tilbakeslag.
22-åringen falt under trening i Saas Fee i Sveits og mister åpningen av OL-sesongen.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 KLOKKEN 12:16
Avtroppende sportssjef Christopher Frankum opplyser om at Sjåstad Christiansen har fått en strekk på et sideleddbånd og vil være borte fra konkurranse i 4 til 6 uker. Nå blir det alternativ trening de neste ukene før det kommer, men trener Luke Allen mener planene ikke forpurrer OL-planene. Nå har de lagt en plan fra uke til uke.
– De to neste ukene blir det ikke noe trening på snø for å være på den sikre siden. Så får vi ta en vurdering da med legene. Trolig er hun tilbake da, sier Allen til Eurosport.no.
X Games-vinneren fra 2013 og 2016 har vært forfulgt av skader gjennom karrieren. Under OL i Sotsji pådro hun seg en korsbåndskade i et treningsrun. Sjåstad Christiansen var så sent som i mai i år tilbake med ski på bena etter å ha mistet så godt som hele forrige sesong etter et fall på trening i Chile.
I desember i fjor ble det klart at hun måtte under kniven for å få bukt med smertene i kneet og var først tilbake med ski på beina så sent som i mai. I slutten av august var hun endelig tilbake igjen i konkurranse under et verdenscuprenn i New Zealand. Der tok Geilo-jenta en 6. plass. Allen forteller at hun ikke tok nyheten om enda en ny skade for tungt.
– Siden det er en liten skade er det bare snakk om et lite tilbakesteg. Hun er veldig positive og jobber hardt i treningstudio. Hun er motivert og klar for å komme skikkelig tilbake, sier Allen.