Med norske øyne har vinterlekene i Sør-Korea vært en enorm opptur. Norge har virkelig vist frem hva vi er gode for, høstet medaljer i øst og vest, skapt minneverdige øyeblikk for alle involverte, og med det skapt internasjonal blest.
Når tungvektere som Forbes, The Guardian og New York Times tar seg tid og ressurser til å beskrive det ganske lands dominanse og drøfter rundt hvordan vi – den mestvinnende nasjonen i vinter-OL – klarer å levere gang på gang, blir vi stolte.

Norge troner på toppen

PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16
Faktum er at Marit Bjørgen, Johannes Høsflot Klæbo, Aksel Lund Svindal & co har levert i et tempo som setter USAs fjellstødige medaljerekord fra Vancouver 2010 i fare. Den gang tok amerikanerne 37: ni gull, 15 sølv og 13 bronse.
Nå når lekene i PyeongChang er i ferd med å avrundes står også Norge på 37 – 11 flere enn Tyskland med sine 26 på plassen bak (Se den fulle medaljeoversikten her).
Med to konkurransedager igjen har Norge seks gjenstående medaljeøvelser, hvorav tre med realistiske muligheter: Snowboard, Big Air, menn; Langrenn, 50 km klassisk, menn; Langrenn, 30 km klassisk, kvinner. I tillegg er vi med i parallellstorslalåm, for kvinner og menn og fellesstarten i skøyter.
Vil Norge klare det? Vil vi sette nok en OL-rekord, og gjøre lekene i PyeongChang til vårt og totalt sett det beste gjennom tidene?
Saken fortetter under videoen

Overgår Olympiatoppens målsetting

Argumenteringen for hvorfor vinter-OL 2018 kan og kanskje vil gå inn i historiebøkene som Norges beste gjennom tidene er flerfoldig.
Freestylekjøreren Øysten Bråten tok Norges aller første slopestyle-gull med sine kunster i bakken, fartsmonsteret Aksel Lund Svindal maktet endelig å bryte barrieren ved å kjøre inn til edleste valør i utforen, Ragnhild Mowinckel overrasket seg selv og alle med da hun sikret kvinnenes første medalje i fartsdisiplinene i alpint på over 80 år, Håvard Lorentzen skaffet norsk skøytesport sin første gullmedalje på sprintdistansene på 70 år, og listen fortsetter. Flere eksempler kan nevnes og fortjener heder og ære.
I forkant av OL satte Olympiatoppen seg som mål å slå Norges rekord på 26 medaljer fra Lillehammer 1994 og Sotsji 2014. Den nye milepælen å strekke seg etter ble satt til 30.
Eurosports vintersporteksperter mente Olympiatoppens mål var pinglete, og endte med en dristigere målsetting på totalt 41 medaljer fordelt over hele fjøla.
Saken fortsetter under videoen

Punktum skal settes

Hvor mange vi ender opp med gjenstår å se. Foran lørdagens Big Air-finale for menn står Norge med 37, og når langrennskvinnene setter punktum for Norges bidrag i PyeongChang med sin 30 kilometer i klassisk stil søndag kan det endelige antallet telles. Blir vi stående på 37, og med det tangere USAs rekord, eller vil Norge stå igjen som historiske på toppen av medaljelista i ensom majestet?
PS. Vi har også los på gullrekorden i vinterlekene, som er Canadas 14 fra OL på hjemmebane i Vancouver. Norge står med 13 før de to siste konkurransedagene.