I november la Olympiatoppen ut om at Norge hadde satt seg mål om å nå 30 medaljer under OL i PyeongChang, hvorav ti av edleste valør.
Rekorden per nå er 26 norske medaljer fra Lillehammer-OL i 1994, et antall som ble tangert i Sotsji 2014.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16
Olympiatoppen har tidligere uttalt at 30 medaljer er en veldig ambisiøs målsetting. Det er ikke Eurosport-ekspertene enig i. De tror nemlig de norske utøverne er i stand til å smadre alt som er av tidligere rekorder.
Vi har fått våre eksperter til å dele sine medaljeforventniger før lekene kommer i gang.

Langrenn

Åge Skinstad tror Norge tar 14 medaljer i langrenn.
– Jeg tror de norske damene fikser seks gull alene. Herrene tror jeg kommer til å stå for to gull, med Johannes Høflot Klæbo på sprint og på stafetten. I tillegg tror jeg vi får en nordmann på pallen i alle de individuelle rennene. Kvinnene står for åtte medaljer mens gutta står for seks, sier Skinstad.

Kombinert

Kjetil Strandbråten tror Norge tar tre medaljer i kombinert.
– Jeg har stor tro på norsk gull i lagkonkurransen. Jan Schmid er gullkandidat i de individuelle rennene, mens både Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak og Espen Andersen kan ta medalje om de har dagen. Norge bør ta tre medaljer i kombinert, og jeg tenker man minst bør ha ett gull, sier Strandbråten, som skal bidra både i de ordinære hoppsendingene og på kombinertbiten.

Skiskyting

Martin Eng tror Norge tar åtte medaljer i skiskyting.
– Johannes Thingnes Bø er medaljekandidat i alle distanser han stiller på, med kanskje aller størst gullsjanse på sprinten. Jeg tror de norske herrene tar fire individuelle medaljer, mens man på jentesiden skal være fornøyd dersom man får én. Da tror jeg Tiril Eckhoff, med sin x-faktor, er den største kandidaten på sprint. Så blir det norske medaljer i alle stafettene, med gull for herrene og i mixed, sier den tidligere juniorverdensmesteren.

Hopp

Anders Bardal tror Norge tar tre medaljer i hoppbakken.
– Norges kanskje aller største gullhåp i OL er Maren Lundby, og hun har selv sagt at hun skal ha gull. Det kan vi fort også få i herrenes lagkonkurranse. Slik jeg ser det er alle gutta som reiser ned kapable til å ta medalje, og jeg tror fort Daniel André Tande kan ta gull dersom han har dagen.

Alpint

Tom Stiansen tror Norge tar fire medaljer i alpint.
– Henrik Kristoffersen kommer til å ta enten gull eller sølv i slalåm. Så tror jeg Aksel Lund Svindal tar medalje i utforen, mens Jansrud er på pallen i super-G. Dessuten har jeg stor tro på at Ragnhild Mowinckel lykkes i super-G. Da lander jeg på fire medaljer, men jeg tror det kan bli mer med full klaff, sier Stiansen.

Curling

Thoralf Hognestad tror Norge tar én medalje i curling.
– Mixed double-laget tror jeg i hvert fall vil nå en semifinale, og med full klaff kan de ta gull. Herrelaget slått alle de tøffeste motstanderne i år, men jeg blir veldig overrasket om de når en finale. Canada, Sverige og Sveits er de største favorittene. Men jeg forventer én norsk medalje i curling-øvelsene. Den kan like gjerne kommei mixed double som i herreklassen, sire Hognestad, som skal kommentere curling fra PyeongChang.

Hockey

Espen "Shampo" Knutsen mener det norske hockeylandslaget er sjanseløse på medalje.
– Selv om det kanskje er mer sannsynlig enn noen gang å nå en kvartfinale, så er det et veldig hårete mål. Noen medaljer blir det ikke på hockeygutta, sier den tidligere NHL-spilleren, som skal være hockeyekspert for Eurosport.no under lekene.

Skøyter

Mikael Flygind Larsen tror Norge tar to medaljer i skøyteøvelsene.
– Slik jeg ser det så er to medaljer kravet, og alt over er en bonus. Lagtempokonkurransen for menn og Håvard Lorentzen på 500- og 1000-meter mener jeg er de største medaljemuligheter. Så skal vi ikke glemme Allan Dahl Johnsen og Sverre Lunde Pedersen, for de er også outsidere til å ta medalje. Jeg forventer og håper på to medaljer, sier Flygind Larsen, som selv har deltatt i to OL.

Kulekjøring

Stig Moen tror ikke Norge tar medalje i freestyle/kulekjøring-øvelsene.
– Slik det har sett ut i verdenscupen til nå så kan man ikke forvente noen norske medaljer i disse øvelsene. Det må være om Hedvig Wessel har en kjempedag, men til nå denne sesongen tyder lite på at hun er en medaljekandidat. Det er nok ei heller Vinjar Slåtten, som på en god dag kan komme toppp ti blant gutta, sier Eurosports mann på kulekjøring.

Skeleton

Henrik Jonassen tror ikke Norge tar medalje i skeleton.
– Her har vi med Alexander Henning Hanssen. Han har som et realistisk mål å komme blant topp ti, men til nå har han en 16. plass som bestenotering i verdenscupen. Han er nok ingen pallkandidat i OL, sier Jonassen, som skal kommentere skeleton on bob i OL.

Snowboard

Helene Olafsen tror Norge tar tre medaljer i snowboardøvelsene.
– Marcus Kleveland er en åpenbar kandidat både i slopestyle og big air. Samtidig tror jeg både Silje Norendal og Ståle Sandbech kan kjempe om medaljene. Spesielt Kleveland er gullkandidat etter å ha levert et kruttsterkt X-Games nå nylig, sier Olafsen.

Freeski

Bastian Juell tror på tre norske medaljer i freeski.
– Selv om man bare har slopestyle å konkurrere i, tror jeg likevel på tre norske medaljer. Både Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi har store muligheter til å komme på pallen. Samtidig er det store forventninger til Gjermund Bråten som kommre fra sølv i X-Games og er i vanvittig god form. Her kan det bli norsk gull, sier Juell, som deltok i skicross under OL i Sotsji 2014.

Knuser målsettingen

Legger man sammen ekspertenes medaljeforventninger vll Norge kunne pakke OL-sekkene stinne av medaljer etter mesterskapet. Totalt tror de på 41 norske medaljer, altså elleve mer enn hva Olympiatoppen budsjetterte med.
Olympiatoppen mener Norge burde gå etter ti gull i OL, og der er ekspertene mer enig. Overfor Eurosport.no peker de ut elleve klare norske gulløvelser, samtidig som det påpekes at vi har flere kandidater som kan ta gull dersom det klaffer.