Populære sporter
All sport
Vis alt

Kastet ut av den norske OL-troppen etter alkohol-episode

Vebjørn Bjørkås

Oppdatert 14/02/2018 klokken 13:57 GMT+1

En person med en støttefunksjon i den norske troppen måtte overnatte i varetekt hos politiet i PyeongChang i natt. Nå er han kastet ut av OL-troppen.

Flagg

Foto: Scanpix

En nordmann, som har en støttefunksjon for en av idrettene i den norske OL-troppen, ble natt til tirsdag anholdt av politiet i PyeongChang for, i beruset tilstand, å ha gjort skadeverk, opplyser Olympiatoppen i en pressemelding.
Videre skriver de at nordmannen var i politiets varetekt over natten, og ble avhørt tirsdag. Personen har godtatt å gjøre opp for skadeverket.
Prosessen på politihuset har blitt fulgt opp av en representant for den norske ambassaden i Seoul og Olympiatoppens vinteridrettssjef, Helge Bartnes.
– Dette er et disiplinærbrudd som er uforenlig med å tilhøre den norske OL-troppen. Vedkommende er derfor tatt ut av tjeneste og ut av troppen. Nordmannen vil bli sendt hjem så snart saken er avklart med koreansk politi, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.
– Det står etter forholdene greit til med vedkommende. Vi vil ivareta ham så lenge han er i Korea, og følge ham opp når han kommer hjem til Norge, sier Øvrebø.

– Han er lei seg

Til NRK forteller Øvrebø at personen allerede er sendt hjem og har gjort opp for seg.
– Saken påvirker ikke troppen i det hele tatt, og den er sluttført fra Olympiatoppens side. Han er lei seg. Vi kommer til å følge opp videre når OL er over, sier toppidrettssjefen til NRK.
VG skriver at de har vært i kontakt med den aktuelle politistasjonen, som opplyser til avisen at nordmannen har fått en bot på rundt 22 000 kroner.
Avisen skriver også at de har fått opplyst gjennom politistasjonen mannen har oppholdt seg, at han skal ha vært svært beruset.
«Det blir hevdet at han motsatte seg arrestasjon før han påførte skader på én sivil bil og deretter en politibil», skriver VG.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame