En nordmann, som har en støttefunksjon for en av idrettene i den norske OL-troppen, ble natt til tirsdag anholdt av politiet i PyeongChang for, i beruset tilstand, å ha gjort skadeverk, opplyser Olympiatoppen i en pressemelding.
Videre skriver de at nordmannen var i politiets varetekt over natten, og ble avhørt tirsdag. Personen har godtatt å gjøre opp for skadeverket.
Prosessen på politihuset har blitt fulgt opp av en representant for den norske ambassaden i Seoul og Olympiatoppens vinteridrettssjef, Helge Bartnes.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 KLOKKEN 12:16
– Dette er et disiplinærbrudd som er uforenlig med å tilhøre den norske OL-troppen. Vedkommende er derfor tatt ut av tjeneste og ut av troppen. Nordmannen vil bli sendt hjem så snart saken er avklart med koreansk politi, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.
– Det står etter forholdene greit til med vedkommende. Vi vil ivareta ham så lenge han er i Korea, og følge ham opp når han kommer hjem til Norge, sier Øvrebø.

– Han er lei seg

Til NRK forteller Øvrebø at personen allerede er sendt hjem og har gjort opp for seg.
– Saken påvirker ikke troppen i det hele tatt, og den er sluttført fra Olympiatoppens side. Han er lei seg. Vi kommer til å følge opp videre når OL er over, sier toppidrettssjefen til NRK.
VG skriver at de har vært i kontakt med den aktuelle politistasjonen, som opplyser til avisen at nordmannen har fått en bot på rundt 22 000 kroner.
Avisen skriver også at de har fått opplyst gjennom politistasjonen mannen har oppholdt seg, at han skal ha vært svært beruset.
«Det blir hevdet at han motsatte seg arrestasjon før han påførte skader på én sivil bil og deretter en politibil», skriver VG.