Populære sporter
All sport
Vis alt

Nå blir dette forbudt i hele Norges OL-tropp

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 09/02/2018 klokken 06:57 GMT+1

Smitteverntiltakene rundt den norske troppen i Pyeongchang-OL økes som følge av noroviruset som herjer.

Daniel-André Tande (t.v.) og Johann André Forfang

Foto: Scanpix

Onsdag sendte Olympiatoppen ut informasjon til mediene om at graden av forsiktighet rundt de norske utøverne økes.
– Vi har informasjon som tilsier at vi ser oss nødt til å løfte forsiktighet og beredskap knyttet til sykdom til aller øverste nivå, skriver presseattaché Halvor Lea.
– Det betyr at absolutt alle, også vi i troppen, må unngå nærkontakt og hilsing. Vi må be om ytterste forsiktighet på medietreffene og unngå nærkontakt med utøverne, skriver han videre.
Torsdag ble det oppdaget ytterligere 42 smittede av noroviruset i OL-området. Så langt har antall rammede kommet opp i 128. Det opplyste OL-arrangørene i en pressemelding.
– 34 av de nye virustilfellene har kommet fra et bosted tilknyttet et treningssenter for ungdom, og mange av disse personene er sivilt sikkerhetspersonell. Alle er blitt satt i karantene og behandles under overvåking for å hindre ytterligere spredning, het det i meldingen.
Kombinertløper Jan Schmid er på bedringens vei etter å ha pådratt seg en lett forkjølelse og sår hals etter verdenscuprennet i Hakuba. Landslagslege Petter Olberg sier i en uttalelse at kombinertesset er blitt undersøkt og skal vente et døgn før han trener med resten av lagkompisene.
– Vi er optimistiske med tanke på konkurransestart onsdag, men vil gjøre daglige vurderinger, sier Olberg.
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame