Emil Hegle Svendsen (32) får oppgaven med å bære det norske flagget under fredagens åpningsseremoni.
Seremonien starter fredag klokken 12 norsk tid.
– Dette er et ærefullt oppdrag som ikke så mange får oppleve i karrieren sin. Det blir helt sikkert en opplevelse for livet. Da jeg ble spurt, ble jeg først veldig overrasket, deretter ble jeg glad og stolt. Det var en gledelig overraskelse. Jeg hadde helt ærlig ikke tenkt i det hele tatt at jeg kunne være aktuell som flaggbærer, sier Hegle Svendsen i en pressemelding.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16
Svendsen røper at den første han fortalte nyheten til, selv om den har vært hemmelig frem til tirsdag morgen norsk tid, var lagkamerat Tarjei Bø.
Skiskytteren debuterte i OL som 20-åring i Torino i 2006, da han ble nummer seks på fellesstarten. I Vancouver i 2010 tok han sitt første individuelle OL-gull da han vant 20 km. Han gikk også på stafettlaget som tok gull.
I Sotsji fire år senere tok han individuelt gull på fellesstarten, og var også på laget som vant mixed-stafetten. Hegle Svendsen har også en sølvmedalje på sprinten fra OL i Vancouver, og har altså fem OL-medaljer totalt.
– Ettersom vi har første konkurranse først på søndag, passet det fint å være med på åpningsseremonien denne gangen. De foregående OL har jo våre konkurranser begynt lørdag, sier Hegle Svendsen som trekker fram OL-gullet på 20 km i Vancouver som sitt største OL-minne.

Bjørgen takket nei

Marit Bjørgen, den mestvinnende i den norske OL-troppen, ble først spurt om hun ønsket å bære flagget. Bjørgen går skiathlon allerede lørdag, så hun måtte takke nei av hensyn til forberedelsene til sin første OL-start.
– Marit er den største, og det er en selvfølge at hun var førstevalget. Det har jo vært slik gjennom mange OL. På grunn av konkurranseprogrammet, har jo heller ikke Ole Einar hatt anledning til å bære flagget på åpningsseremonien. Jeg er stolt over at jeg ble spurt etter Marit, sier Emil Hegle Svendsen.