Mange norske utøvere var i aksjon torsdag, men det ble ikke en like innbringende medaljedag som det har vært tidligere i OL. En fordel med det, er at de norske utøverne har snudd middels OL-dager til store oppturer dagen etter i PyeongChang. Etter ett sølv tirsdag, ble det medaljeskred onsdag. Og etter ett sølv torsdag... får vi se hva som skjer fredag.
Før det ble delt ut noen medaljer torsdag, ble det klart at curlingspilleren Aleksandr Krusjelnitskij som testet positivt på stoffet Meldonium ikke ville stille til høring i dopingsaken mot ham, noe som betyr at bronsemedaljen russerne fikk i mixed doubles i stedet går til det norske paret Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten. Dermed ble Norges medalje nummer 34 klar allerede før noen utøvere hadde vært i ilden.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16
Først ut av de som skulle i ilden natt til torsdag var Silje Norendal, i Big Air-finalen som skulle revansjere fiaskoen fra slopestylekonkurransen. Snowboarderen landet to av tre run, og havnet på en sjetteplass.
Samtidig som Norendal svingte brettet, skulle alpinherrene svinge seg i slalåmbakken. Her var Henrik Kristoffersen stor favoritt, og nordmannen hadde alle muligheter til å sikre seg øverste pallplass da hans argeste konkurrent, Marcel Hirscher, kjørte ut. Så kjørte Kristoffersen selv ut i andre omgang.
Deretter skulle Ragnhild Mowinckel, sølvjenta fra onsdagens utfor, gi et forsøk på en ny OL-medalje i kvinnenes kombinasjon. Der røk hun på den bitre fjerdeplassen.
Men så lyktes det endelig for de norske utøverne. Da kombinertguttene gjorde sin lagkonkurranse, sikret de seg sølv og Norges 35. medalje.
Det så også en periode ut til at Norge skulle få sin 36. OL-medalje da skiskytterkvinnene gikk sin stafett, men et forferdelig vær hindret de norske jentene i å gå inn til pallplass - og de endte på fjerde.
Fredag er det mulighet for flere medaljer, og Norge kan spise mer innpå medaljerekorden til USA på 37. medaljer i samme OL. Først skal gullgutten Håvard Holmefjord Lorentzen forsøke å bli den første siden Eric Heiden til å ta medalje av edleste sort på både 500 og 1000 meter i samme OL. Siden skal skiskytterguttene gå sin stafett, og forhåpentligvis revansjere den bortblåste stafetten til jentene.
Saken fortsetter under videoen.
Under ser du en komplett oversikt over OL-programmet fredag 22. februar (Uthvet betyr norsk deltakelse):
02.00: Kunstløp – Friløp, kvinner (Eurosport Norge og Eurosport Player)
02.00: Freestyle – Skicross, kvinner (TVNorge og Eurosport Player)
07.35: Curling – Bronsefinale, menn: Sveits - Canada (Eurosport Norge og Eurosport Player)
08.40: Ishockey – Semifinale, menn: Tsjekkia - OAR (TVNorge og Eurosport Player)
11.00: Skøyter – 1000 meter, menn (Eurosport Norge og Eurosport Player)
N: Håvard Holmefjord Lorentzen og Henrik Fagerli Rukke
12.05: Curling – Semifinale, kvinner: Sør-Korea - Japan (Eurosport Player)
12.05: Curling – Semifinale, kvinner: Sverige - Storbritannia (Eurosport Norge (fra 13.25) og Eurosport Player)
12.15: Skiskyting – Stafett, menn (TVNorge og Eurosport Player)
N: Lars Helge Birkeland, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen
13.10: Ishockey – Semifinale, menn: Canada - Tyskland (Eurosport 1 og Eurosport Player)