• Norsk gullsjanse klokken 12.15: Skiskyting – Stafett, menn på Eurosport Player og TVNorge
Orket du ikke å sitte oppe i natt å se OL? Fortvil ikke. Det har skjedd en god del i PyeongChang mens du sov.
Her er det du har gått glipp av.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16

Langrenn

I natt kom laguttaket til kvinnenes tremil. Astrid Uhrenholdt Jacobsen vrakes, mens Heidi Weng er inne på laget igjen etter å ha blitt vraket til stafetten. De tre andre som går er Ragnhild Haga, Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg.
– Weng har ikke fått vist seg siden 10 km, og den klassiske delen hennes på duatlon var grei. Derfor er det nok rett å gå med henne som er en klassiskløper, mens Uhrenholdt Jacobsen er mer en skøyteløper og heller ikke får den gode følelsen etter stafettetappen. Jeg tror ikke hun klagde noe på at den kom, sier Eurosports langrennsekspert Tomas Northug.
  • Norsk gullsjanse klokken 12.15: Skiskyting, stafett, menn på Eurosport Player og TVNorge

Skiskyting

Stafetten i skiskyting går av stabelen fredag. I natt kom rekkefølgen på laget. Emil Hegle Svendsen går ankeretappen og får muligheten til å få revansje etter stafettsmellen i Sotsji. Johannes Thingnes Bø går tredjeetappen. Det samme gjør Martin Fourcade for Frankrike, og dermed blir det en skikkelig duell mellom de to skiskytterstjernene.

Kunstløp

Alina Zagitova ledet kvinnenes kunstløpkonkurranse før nattens siste øvelse. De russiske utøverne har skuffet i kunstløp så langt, men i natt ble skikkelig klaff.
15 år gamle Zagitova tok OL-gullet med totalt 239.57 poeng foran lagvenninnen Evgenia Medvedeva som tok 238.25. Begge fikk samme poengsum i nattens konkurranse og sikret olympiske utøvere fra Russland sitt første gull i mesterskapet.
Kanadiske Kaetlyn Osmond tok bronsen.
  • Norsk gullsjanse klokken 11.00: Skøyter, 1000 meter, menn Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

Freestyle

I nattens finale for kvinner i skicross ble det skikkelig drama. Svenske Sandra Näslund tok til tårene etter å ha blitt nummer fire i finalen. Der ble hun effektivt stoppet av bronsemedaljør Fanny Smith. Etterpå beskyldte hun sveitseren for skittent spill og mente hun ble fradømt medaljen ettersom hun ikke ble disket. Kanadiske Kelsey Serwa tok gull foran lagvenninnen Brittany Phelan.
Näslund fikk støtte av Eurosports eksperter.
– Jeg synes det rett og slett er råkjipt å se slike bilder. Det er slettes ikke lov å bruke armene aktivt. Jeg synes ordentlig synd på hun. Nå er det OL, og du rett og slett robber unge Sandra for en medalje fordi du ikke kjører fair. Det er synd. Det hører ikke hjemme noe sted i denne idretten å holde på slik, sa Bastian Juel.