• Gullsjansen klokken 10.30: Langrenn, kvinner: 4x5km stafett Eurosport Player og TVNorge
Mens du har vært i drømmeland har det skjedd en god del i et helt annet land på en annen kant av kloden.
I PyeongChang har flere norske kjempet om edelt metall. Her er det viktigste som har skjedd mens du sov.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16

Freestyle

Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen var Norges håp i slopestyle for kvinner. Førstnevnte tok seg enkelt til finalen, men for sistnevnte ble det mye mer spennende i kvalifiseringen. Sjåstad Christiansen tok seg videre etter et nydelig andre run, men slet med nerver under kvalifiseringen.
– Herregud. Jeg vet ikke helt hva jeg skulle si. Følte jeg bare skulle kaste opp og bæsje på meg, og alt samtidig oppe på toppen der, sa hun til Eurosport.
I finalen ble det ikke full klaff. Johanne Killi endte på en 5. plass med 76.80 poeng, mens Tiril Sjåstad Christiansen ble nummer ni med 60.40 poeng etter å ha tabbet seg ut i andre run. Sveitsiske Sarah Höfflin tok gullet foran landsmann Mathilde Gremaud. Isabel Atkin tok Storbritannias første medalje på ski med sin bronse.

Alpint

Vinden skapte nok en gang utfordringer i OL-løypa og det ble tidlig klart at nattens super-G for kvinner ble utsatt med en time.
Men da det hele startet ble det en skikkelig thriller. Favoritt Lara Gut kjørte inn til ledelse, men det holdt ikke til medalje. Det ble et skikkelig hundredelsdrama. Snowboardkjører Ester Ledecka suste inn til et sjokkerende OL-gull en hundredel foran Anna Veith. I mål så det ut som hun ikke forstod hva som hadde hendt.
– Hvis jeg vinner gullmedaljen, wow. Hva kan jeg si? Hvem hadde forventet det? Jeg trodde det var en tabbe. At det var en feil med tidtakingen. Jeg ventet bare på at de skulle endre det, men det gjorde de ikke. Jeg vet ikke hva som vil skje nå, sa gullvinneren til Eurosport.
Tina Weirather tok bronsen en hundredel foran Gut. Et vanvittig drama.
Norske Ragnhild Mowinckel ble nummer 13.
Saken fortsetter under videoen:

Kunstløp

Det ble rekordenes natt i kunstløpfinalen for menn.
Japanske Yuzuru Hanyu forsvarte OL-gullet fra Sotsji med 317.85 poeng foran landsmannen Shoma Uno. Javier Fernandez stakk av med bronsen.
Ifølge IOCs offisielle tall tok Hanyu vinter-OLs gull nummer 1000.
– Det ble skrevet historie på flere plan i kunstløpfinalen. Aldri har noen landet fem kvadrupler i et OL. Japan tar for første gang to medaljer og vinneren tangerer sin olympiske rekord med 37 poeng, og alle i finalen har en score på over 200. Til sammenligning i Sotsji var det kun 18 av 24 som hadde score på over 200. Yuzuru Hanyu tar sitt andre OL-gull og Spania tar sin første OL-medaljen. Dette var tidenes OL-finale for menn, sier Eurosports ekspertkommentator Lise Røsto Jensen.
  • Gullsjansen klokken 10.30: Langrenn, kvinner: 4x5km stafett Eurosport Player og TVNorge