• Norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, kvinner stafett på Eurosport Player og TVNorge
Det har skjedd en hel del i PyeongChang i natt. Flere norske har vært i aksjon.
Her får du en oppdatering på det viktigste som har skjedd i natt.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16

Alpint

Det ble en dramatisk dag i alpinbakken. Først suste Henrik Kristoffersen inn til ledelse i 1. omgang av slalåmrennet, mens Marcel Hirscher kjørte ut. I andre omgang var det duket for nytt favorittfall. Kristoffersen ga gass, men feilet i en port og kjørte ut. Dermed røk OL-gullet for nordmannen. Sebastian Foss Solevåg ble nummer 10, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 13. Jonatan Nordbotten kjørte ut i 1. omgang.
– Det er bare et skirenn. Jeg blir ikke bedre av å stå her å grine. Jeg synes det er litt dumt. Jeg har en medalje fra storslalåmen. Sannsynligvis har jeg kanskje to eller tre OL igjen. Herregud, for meg er det verdenscupen som er hverdagen. Det går veldig fint. Det er bedre å «dø» enn å drite seg ut. Jeg prøvde alt jeg hadde. Det er bedre det enn å trygge ned og bli nummer fire, sa Kristoffersen til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen:
Ragnhild Mowinckel lå på en 2. plass etter utfordelen av kombinasjonen og luktet på en medalje – og kanskje et gull. I det avgjørende slalåmrennet leverte hun, men det holdt ikke til medalje. 25-åringen kom på 4. plass. Michelle Gisin stakk av med OL-gull foran Mikaela Shiffrin og Wendy Holdener.
– Det er ikke mye jeg forventer av meg selv i slalåm. Det at jeg kom inn som nummer fire ble jeg veldig overrasket over. Det hadde blitt for dumt om jeg tok en medalje til. Jeg prøvde så godt jeg kunne og det er dette jeg klarer å få til, sier Mowinckel til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:
  • Norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, kvinner stafett på Eurosport Player og TVNorge

Snowboard

Silje Norendal var Norges håp i finalen i Big Air. Det ble ikke full klaff for det norske OL-håpet og Kongsberg-jenta havnet på en sjetteplass. Østerriske Anna Gasser innfridde favorittstempelet og tok historiens første OL-gull i Big Air. Amerikanske Jamie Anderson tok sølv foran Zoi Sadowski Synnott.
– Jeg er glad på Anna sine vegne. Selv hadde jeg håpet på å være der Zoi, men den switch backsiden hun gjorde er sikkert den beste hun noen gang har gjort. Hun fikk den scoren hun fortjente og det ble vanskelig for meg i dag uansett. Jeg har ting å jobbe med. Alt i alt har det vært et bra OL, sier Norendal til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen:
  • Norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, kvinner stafett på Eurosport Player og TVNorge

Freestyle

I nattens finale i halfpipe var det et høyt nivå og lite skilte de to edleste medalgjørene. Amerikanske David Wise, tross en brukket binding, stakk av med gullet etter et solid tredje run der han ble belønnet med 97.20.
Lagkompis Alex Ferreira leverte tre gode run og tok sølvet med bestescoren på 96.40, mens 16 år gamle Nico Porteous klinket til med 94.80 og tok en velfortjent bronse.