Henrik Kristoffersen (23) har bestemt seg for å ta grep for å gå opp i vekt. Fire måneder før lekene i Pyeonchang går av stabelen veier Rælingen-alpinisten mellom 77 og 78 kilo.
Det er ifølge ham selv ikke nok om han også ønsker å hevde seg i storslalåm de neste årene.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16
– I slalåm har det ikke vært noe stort problem, men å gå opp i vekt vil hjelpe meg der også. I storslalåm er det til tider røft, og det å ha noen ekstra kilo og mer kraft er en fordel. Jeg må rett og slett bli mer brutal, sier Kristoffersen til Nettavisen.
Med seg på prosjektet har han fått kjæreste og samboer Tonje Barkenes. Barkenes er ernæringsfysiolog og halvannet semester unna en mastergrad i emnet. Målet er å nå en vekt mellom nærmere 85 kilo i løpet av tre til fire år.
Saken fortsetter under
Slalåm-esset, som er tilbake på landslaget etter en konfliktsfylt periode, forteller avisen at han i tillegg til styrketrening har en samboer som passer på at han inntar mellom 4-5000 kalorier om dagen – det dobbelte av anbefalt kaloriinntak for normalt aktive personer.
– Jeg vil si jeg er ganske flink til å minne Henrik på at han hele tiden må spise. Både på telefon når han er på samlinger, og selvfølgelig her hjemme når vi er sammen. Han er blitt veldig flink, så jeg trenger ikke minne han på å spise like mye som jeg gjorde før, forteller Barkenes.
29. oktober er det duket for sesongåpning i Sölden i en sesong hvor den store gulroten er Eurosport-sendte OL i Pyeongchang 9. til 25. februar. Kristoffersen er ikke redd for at vektprosjektet skal ødelegge for hans muligheter i slalåmløypen der han har sin aller største medaljemulighet tre dager før lekene rundes av.
– Det vil bare hjelpe meg og gi meg muligheten til å være enda mer «adaptiv», at jeg kan være mer brutal når jeg trenger det og beholde det jeg har fra før av når jeg trenger det. Selv om jeg har gått opp til 78 kilo nå er jeg fortsatt den letteste i «worldcup-sirkuset». Selv 85 kilo er ikke noe problem i det hele tatt. Men begynner vi å snakke over 90 kilo, da blir det tyngre, sier han.