Kan bli helnorsk tennisduo i Paris: – Blir vanskelig å slå

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 26/07/2022 klokken 08:09 GMT+2

Før årets semifinale i Rolan Garros luftet Casper Ruud muligheten for et mixed double-lag med Ulrikke Eikeri. Ekspertene tror duoen ville blitt sterke sammen.

Casper Ruud og Ulrikke Eikeri

Foto: Getty Images

I forkant av årets Roland Garros-semifinale uttalte Casper Ruud at et mixed-lag sammen med landsmann Ulrikke Eikeri kunne være en mulighet i OL i Paris i 2024.
– Jeg er positiv til at jeg og Ulrikke teamer opp der, fortalte Casper Ruud til NRK.
Les mer her.
Også den andre halvparten gleder seg over ideen, og i et intervju med Discovery i etterkant Roland Garros, uttalte Ulrikke Eikeri at det hadde «vært kjempegøy» å spille på lag med Ruud under lekene i Paris.
Discoverys eksperter Barbara Schett og Mats Wilander tror duoen har en god sjanse til å ta medaljer for Norge i mixed-turneringen om den skulle bli en realitet for de to tennisprofilene.
– Jeg tror de blir et vanskelig lag å slå, spesielt slik det ser ut nå på grus, sier tidligere tennisikon og ekspert i Discovery Mats Wilander.
Begge profilene har levert gode resultater i både singles- og doubles-turneringer i år. Ruud tok seg helt til singles-finalen mot Rafael Nadal i Roland-Garros, og nådde karrierebeste som nummer fem på verdensrankingen. Eikeri nådde mixed-finalen med makker Joran Vliegen i samme turnering.
Dermed kan det potensielt gå mot et helnorskt doubles-bidrag på grusen i Paris i 2024. Med et slikt ess-team, kan medaljehåpet i tennis-Norge brenne.
Både Eikeri og Wilander tror den eneste stopperen for at mixed-duoen skal bli en realitet er hvordan Ruuds singles-spill blir lagt opp.
– Hvis du ender opp med å spille mixed doubles en kveld og må spille to kamper dagen etter kan det potensielt bli et problem. Likevel tror jeg det går bra - mixed er ikke like fysisk hardt som å spille singles, sier Wilander.
– Men Casper er ung og sterk, så det er bare bra å spille noen gode kamper. Det (OL journ.anm) handler mer om å vinne medaljer for landet ditt enn å forsøke å utrette noe individuelt, avslutter han.
Før OL er det fortsatt mange turneringer som står for tur for de to tennisprofilene. Casper Ruud blir å se allerede onsdag 20. juli i Swiss Open. Der møter han tjekkiske Jiri Lehecka.
Har du sett denne?
picture

Dette sier Ruud etter Wimbledon: – Jeg har gjort fremskritt på gress

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame