Olympiatoppen rådet nylig det norske OL-laget i roing til å avbryte treningsleiren sin i Portugal som følge av koronaviruset. Det medførte at blant andre Olaf Tufte og Birgit Skarstein nå må tilbringe to uker i hjemmekarantene.
– Men nå har vi snudd 180 grader. Vi råder utøvere inntil videre å bli i utlandet og trene godt der om de føler seg trygge der de er. Så får vi ta situasjonen dag for dag, sier Olympiatoppens lege Thomas Torgalsen til VG.
Les også: OL-kvaliken likevel utsatt - norsk stjerne kritiserer IHF
Olympiske Leker
Lover unikt OL: – Dette landet er i stand til å gjøre utrolige ting
28/06/2022 PÅ 07:16
Tufte bekrefter over avisen at han har det bra, men 44-åringen synes likevel det er kjedelig å ikke kunne trene sammen med sine tre kolleger i den OL-kvalifiserte fireren.
– Nå må vi være kreative. Kanskje burde vi være i samlet karantene på Årungen. Dette er ting som nå blir undersøkt av ledelsen. Helsen er det viktigste. OL er leker, sier Tufte om situasjonen.
Utøvere som er aktuelle for OL og Paralympics, må kontakte Olympiatoppen før de planlegger utenlandsreiser fremover. Det samme gjelder Olympiatoppens stipendutøvere.
Fremover vil Olympiatoppen kun holde skaderehabiliteringen oppe i sine lokaler ved Sognsvann i Oslo. Senteret for øvrig er stengt.
(©NTB)
Olympiske Leker
Kombinertkvinnene får fortsatt ikke delta i OL i 2026
24/06/2022 PÅ 16:56
Olympiske Leker
Velkommen til Olympic Day! Hva er det? Hva er temaet? Hva gjør folk på Olympic Day?
23/06/2022 PÅ 16:05