OL vil foregå ikke mange milene i luftlinje fra Nord-Korea. For noen måneder siden reiste Aksel Lund Svindal spørsmålet mange ville ha svar på under en utøversamling der Politiets sikkerhetstjeneste holdt et foredrag.
Der ble ikke Nord-Korea nevnt med et ord.
Svindal spurte hvor trygt det ser ut til å være i området.
Beijing 2022
Fire partier mener regjeringen bør droppe OL-reise: – Må ha ryggrad nok
21/01/2022 PÅ 05:44
– Vi forholder oss til de rapportene som Olympiatoppen har fra PST (Politiets sikkerhetstjeneste) og sikkerhetsvurderingen gjennom Utenriksdepartementet.
– Men jeg er helt sikker på at ikke alle (i langrennslandslagene) føler seg så veldig bekvem. Jo mer det nærmer seg og jo større spenningen blir, så må vi i hvert fall ta det på alvor og snakke mer om det, sier Løfshus

Trygge

Dette sier to profilerte løpere på damelandslaget til NTB om situasjonen:
– Man følger jo litt med på situasjonen på nettet, men ingen sender oss dit (Sør-Korea) hvis det er fare for krig. Vi er ganske sikre sånn sett, sier Marit Bjørgen.
– I utgangspunktet tenker jeg ikke på den politiske situasjonen der borte. vi har fått beskjed fra Olympiatoppen at det skal være trygt. Hvis det skulle være en liten mulighet for at det ikke er trygt, er jeg ganske sikker på at vi ikke blir sendt dit, sier Maiken Caspersen Falla.
(©NTB)
Beijing 2022
Oppløftende nyheter fra landslagstreneren: – Ingen flere positive tester
19/01/2022 PÅ 12:06
Beijing 2022
Birk Ruud frykter smitte – står over X Games før OL
19/01/2022 PÅ 06:39