– OL kommer til å bli arrangert med eller uten korona. Lekene starter 23. juli neste år, slår John Coates, IOK-topp og leder av koordinasjonskomiteen for Tokyo-OL, fast.

Flere har uttrykt skepsis til om OL kan arrangeres i Tokyo neste år, etter at lekene ble utsatt på grunn av koronapandemien. IOK har også erkjent at en vaksine trolig ikke utspredt nok til å lette på smittevernet allerede sommeren 2021.

Olympiske Leker
Koronatest før OL i Japan: Skal slippe inn 27.000 på baseballkamp
15/10/2020 PÅ 13:47

I helgen rykket også den norske kongen ut og advarte mot at lekene kan bli avlyst. Kong Harald var norsk flaggbærer sist OL ble arrangert i Tokyo.

– De kan ikke gjøre det, vet du. Verken for deltakerne eller stemningen. Det blir helt tomt, sier Kongen i samtale med Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes i en NRK-sending.

Coates mener lekene får et viktig tema.

– Lekene kommer til å bli oppbyggingslekene etter ødeleggelser som en tsunami. Dette skal være lekene som overvant covid, lyset i enden av tunnelen, sier Coates.

Japanske myndigheter har gjort det klart at OL ikke kan utsettes utover 2021. Meningsmålinger i Japan viser at bare en av fire vil at lekene skal finne sted neste år.

(©NTB)

Olympiske Leker
Ny studie: Tokyo-lekene er allerede tidenes dyreste sommer-OL
04/09/2020 PÅ 11:50
Olympiske Leker
Idrettspresidenten varsler fortsatt kamp for OL-millioner
21/08/2020 PÅ 06:22