– OL kommer til å bli arrangert med eller uten korona. Lekene starter 23. juli neste år, slår John Coates, IOK-topp og leder av koordinasjonskomiteen for Tokyo-OL, fast.
Flere har uttrykt skepsis til om OL kan arrangeres i Tokyo neste år, etter at lekene ble utsatt på grunn av koronapandemien. IOK har også erkjent at en vaksine trolig ikke utspredt nok til å lette på smittevernet allerede sommeren 2021.
I helgen rykket også den norske kongen ut og advarte mot at lekene kan bli avlyst. Kong Harald var norsk flaggbærer sist OL ble arrangert i Tokyo.
Olympiske Leker
Gerhardsen: – Norsk idrett er klar for et nytt OL
21/05/2022 PÅ 12:46
– De kan ikke gjøre det, vet du. Verken for deltakerne eller stemningen. Det blir helt tomt, sier Kongen i samtale med Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes i en NRK-sending.
Coates mener lekene får et viktig tema.
– Lekene kommer til å bli oppbyggingslekene etter ødeleggelser som en tsunami. Dette skal være lekene som overvant covid, lyset i enden av tunnelen, sier Coates.
Japanske myndigheter har gjort det klart at OL ikke kan utsettes utover 2021. Meningsmålinger i Japan viser at bare en av fire vil at lekene skal finne sted neste år.
(©NTB)
Olympiske Leker
Folket ønsker vinter-OL i Norge: – Det er hyggelig og positivt
20/05/2022 PÅ 06:48
Beijing 2022
OL-heltene tilbake på norsk jord: – Godt det er over også
21/02/2022 PÅ 16:54