Dermed fjerner han enhver tvil om hvorvidt OL kan arrangeres midt i en pandemi.
– Vi vil definitivt kjøre på uansett hvordan koronaviruset utvikler seg. Vi må bevege oss forbi diskusjonen om hvorvidt vi skal arrangere eller ikke. Det handler om hvordan vi skal gjøre det. La oss snakke om en ny type OL denne gangen, sa Mori tirsdag på et møte mellom OL-arrangører og representanter for Japans regjeringsparti.
Olympic Games 2024
Slik sikrer du deg billetter til OL 2024
28/11/2022 KLOKKEN 20:57
Både arrangørene og japanske tjenestemenn insisterer på at OL kan avvikles til tross for økende koronasmitte og usikkerhet knyttet til pandemien. I befolkningen er det imidlertid utbredt skepsis til et OL i juli og august, viser flere målinger.
Det er ventet at statsminister Yoshihide Suga senere tirsdag vil forlenge unntakstilstanden knyttet til virussituasjonen i Japan i en måned. Det betyr i så fall at det vil være unntakstilstand i Tokyo og flere andre deler av landet til 7. mars.
Strengere grensekontroll har allerede ført til at noen idrettsarrangementer er avlyst, blant dem et OL-kvalifiseringsstevne i synkronsvømming.
President Thomas Bach i Den internasjonale olympiske komité (IOC) har for lengst fastslått at alle som skal være involvert i OL, både utøvere, arrangører, mediefolk, publikum og andre, må være vaksinert for å få delta.
(©NTB)
Olympiske Leker
Dette er maskoten for OL i Paris 2024
14/11/2022 KLOKKEN 11:39
Olympiske Leker
Russisk skipresident vekker avsky: Ønsker eget OL for LHBT-personer
27/10/2022 KLOKKEN 11:19