NRK melder at friidrettsbrødrene Ingebrigtsen trolig må trekke seg fra Diamond League-åpningen i Gateshead i England 23. mai.
De nye karantenereglene for reisende fra land utenfor EØS- og Schengen-land ble innført 9. mai.
Tokyo 2020
Vurderer «baris og fannypack»: – Skal ikke være blodseriøst
3 TIMER SIDEN
Uansett om reisen er nødvendig eller ikke, må alle på karantenehotell ved ankomst Norge i tiden som kommer. Det betyr at en annen friidrettsprofil, Hedda Hynne, kan bli tvunget til å trekke seg fra Diamond League-stevnet i Doha 28. mai.
– Det kan jeg si med hundre prosent sikkerhet – hvis ikke det blir gjort endringer på de reglene, så kan ingen av mine gutter reise utenlands og konkurrere, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.
Norges idrettsforbund (NIF) sendte mandag brev til Justis- og beredskapsdepartementet hvor det bes om tillatelse til at toppidrettsutøvere kan gjennomføre innreisekarantenen i sin egen eller annen egnet bolig.
«Dette er utøvere som lever av å holde seg friske og konkurranseklare, og som er svært urolige for om det innebærer økt smitterisiko å dra på karantenehotell med mange andre i stedet for å avvikle karantene i boliger de disponerer selv», står det blant annet i brevet, signert av generalsekretær i NIF, Karen Kvalevåg.
(©NTB)
Tokyo 2020
Drømmen ble til virkelighet: – Vil synke inn etter hvert
4 TIMER SIDEN
Tokyo 2020
Ga absolutt alt i gullkampen – kastet opp og rett i rullestol
4 TIMER SIDEN