Tirsdag kom beskjeden flere har ventet på, nemlig at OL utsettes til 2021. I onsdagens OL-vodcast gjester syklinst Carl Fredrik Hagen, som sier det ikke var noe stort sjokk at OL ble utsatt et år.
– Det var jo litt spenning knyttet til om det skulle bli utsatt til senere i høst eller om vi skulle få det i 2021, men jeg må innrømme at jeg synes avgjørelsen er fair. Sånn som verden har utviklet seg de siste ukene og den siste måneden, så måtte det tas en avgjørelse og da er det dessverre riktig å ta den avgjørelsen om å utsette det til neste år.
Olympiske Leker
Demonstranter forsøkte å ødelegge tenningen av OL-ilden
18/10/2021 PÅ 09:46
Som for alle andre utøvere som skulle delta i OL, blir også Hagens mål satt litt på vent.
– Det betyr jo bare at et stort mål blir satt litt på vent, at vi får enda litt mer tid til å forberede oss. Forhåpentligvis så vil vårsesongen neste år gå som planlagt, så da får vi enda flere løp til å kunne kjøre oss i form på og det blir jo mye større sikkerhet i at det man forbereder seg til vil bli avholdt. For min del så tror jeg at jeg vil være enda sterkere neste år enn det jeg vil være i sommer, så sånn sett er det jo positivt. Men hvis vi skal se på den litt negative siden av det, så har jeg fortsatt ikke noe kontrakt med noe lag etter årets sesong, så på papiret står jeg sånn sett arbeidsløs etter 31. desember, forteller Hagen.
Det betyr at han må få en ny kontrakt med enten Lotto-Soudal, som han sykler for nå, eller et nytt lag for å kunne forberede seg til neste års OL.
– Hvis jeg ikke får kjørt sesongen i år og ikke får noen ny kontrakt med et lag så er det ganske håpløst. Man kan ikke forberede seg til OL i landeveissykling uten å ha et lag man kjører for, så hvis det skulle oppstå så har jeg ikke noen mulighet til å være med i OL.
– Så i verste fall kan OL ryke for deg nå?
– Det er i verste fall, men så pessimistisk er jeg ikke. Jeg håper jo at uansett hvordan sesongen i år ender, om det blir tre eller fem måneders sesong eller om det ikke blir noe sesong i det hele tatt, at jeg fikk vist en del kvaliteter i fjor og at det kan være interessant for enten mitt nåværende lag eller et nytt lag. Det håper jeg jo, sier Hagen.

– Ansvarlig og riktig

IOC-medlem Kristin Kloster Aasen var også med i OL-podcasten og forklarer hvorfor IOC endret mening om å utsette OL.
– Det har vært kommunisert fra IOC at man har fastholdt den datoen som var den opprinnelige. Men det var også hele tiden kommunisert at helse og sikkerhet er det aller viktigste og at man hadde prosesser i gang for å se på utviklingen av dette viruset, sier hun.
På en pressekonferanse med IOC-president Thomas Bach onsdag fikk han spørsmål om kritikken som er kommet for at avgjørelsen har drøyet i tid, og ble direkte spurt om han har vurdert å trekke seg.
– Nei, var det kontante svaret fra Bach.
Bach gikk gjennom en detaljert tidslinje fra de siste dagene, og forteller at han innkalte til krisemøte etter å ha sett nye tall fra WHO for blant annet Afrika, Sør-Amerika og USA søndag. Det var da de for alvor begynte å diskutere utsettelsen. På spørsmål til Kloster Aasen om de kjenner på at avgjørelsen kom for sent, svarer hun:
– Dette er en ansvarlig og god avgjørelse. Å vurdere om den kom for tidlig eller kom for sent, det er det sikkert ulike oppfatninger av. Jeg er mest opptatt av at dette var en ansvarlig og riktig beslutning. Det er veldig trist, det tror jeg alle er enige om, men det var viktig med denne avklaringen nå, før man legger puslespill for på hvilken måte man skal få dette til neste år. Men jeg tror det var veldig klokt at den avgjørelsen og den avklaringen som kom i går, kom nå. Ikke minst av hensyn til alle de som forbereder seg, alle utøverne.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47