Det kommer fram i et brev Casey Wasserman sendte til Den internasjonale olympiske komité (IOC) i midten av juni. Wasserman leder Los Angeles-lekenes arrangørkomité.

Olympiske Leker
OL-topp: Tokyo-lekene arrangeres neste år med eller uten korona
07/09/2020 PÅ 05:28

– Idretten er ikke atskilt fra eller fri for rasisme. Det er en liten del av vår verden der rasisme eksisterer. Jeg oppfordrer deg til å tillate og oppfordre utøvere til å markere mot rasisme der de kan, inkludert på og utenfor idrettsarenaen, skriver han i brevet til IOC-president Thomas Bach, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Wasserman ønsker å få endret regel 50 i det olympiske charteret, som sier at «Ingen form for demonstrasjon eller politisk-, religiøs- eller rasepropaganda er tillatt på noen olympiske steder, arenaer eller andre områder».

Strengt

Tidligere i år kom det nye retningslinjer fra IOC med en forbudsliste som omfatter blant annet skilt, armbånd og gitte håndbevegelser. Regelverket forbyr utøvere å knele under nasjonalsangen og alle andre unntak fra den strenge protokollen som gjelder for medaljeseremonier.

– Å være antirasist er ikke politisk. Å være antirasist er sentralt i våre kjerneprinsipper og derfor en legemliggjøring av alt de olympiske lekene symboliserer, skriver Wasserman.

Brevet ble sendt på Juneteenth den 19. juni, som er dagen da amerikanerne minnes slutten på slaveriet.

– Det er opp til oss alle å vedta forandringer og skape en framtid som vi ønsker å se. Jeg stoler på ditt lederskap og at du tar den riktige avgjørelsen, skriver Los Angeles 2028-toppen.

Ingen i IOC eller Los Angeles-lekenes arrangørkomité har ønsket å kommentere innholdet i brevet overfor DPA.

(©NTB)

Olympiske Leker
Ny studie: Tokyo-lekene er allerede tidenes dyreste sommer-OL
04/09/2020 PÅ 11:50
Olympiske Leker
Idrettspresidenten varsler fortsatt kamp for OL-millioner
21/08/2020 PÅ 06:22