Det kom fram i en felles erklæring fra den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un onsdag morgen.
Skulle planene bli en realitet, vil det være første gang at ett og samme OL offisielt blir holdt i to land. I onsdagens erklæring kom det ikke fram noen detaljer rundt den varslede søknaden, verken om hvilke byer som er aktuelle eller hvor langt man er kommet i planleggingsarbeidet.

God tid

Olympic Games 2024
Slik sikrer du deg billetter til OL 2024
28/11/2022 KLOKKEN 20:57
Den internasjonale olympiske komité (IOC) pleier tradisjonelt å tildele OL sju år før lekene avvikles. Det vil gi de to koreanske landene tid fram til 2025 med å sette sammen en fullverdig søknad.
Sør-Korea har tidligere arrangert sommer-OL én gang. Hovedstaden Seoul var vertsby i 1988. I februar ble vinter-OL holdt i Pyeongchang.
De koreanske planene om 2032-OL vil få konkurranse fra Tyskland, som allerede har annonsert ønsket om å arrangere sommerlekene i flere byer i delstaten Nordrhein-Westfalen. Indias OL-komité har også vist interesse for OL om 14 år.

Mer samarbeid

I pressemeldingen sendt fra Seoul onsdag sies det også at Moon og Kim har bestemt seg for å samarbeide om store sportsarrangementer, som blant annet sommer-OL i 2020, som avholdes i Japan.
Nord-Korea deltok i år under vinter-OL i sørkoreanske Pyeongchang. Der stilte de to koreanske landene et felles kvinnelag i ishockeyturneringen.
PS! Om Nord- og Sør-Korea får OL sammen blir det første gang lekene offisielt holdes i to land, men under Melbourne-OL i 1956 ble hestesporten flyttet til Stockholm på grunn av Australias strenge karantenebestemmelser.
(NTB/Eurosport.no)
Olympiske Leker
Dette er maskoten for OL i Paris 2024
14/11/2022 KLOKKEN 11:39
Olympiske Leker
Russisk skipresident vekker avsky: Ønsker eget OL for LHBT-personer
27/10/2022 KLOKKEN 11:19