Den aktuelle etappen skulle vært gjennomført søndag, men blir ingenting av. I stedet må arrangørene av fakkelstafetten legge om ruta.
– Vi ønsker ikke at folk fra utsiden av denne øya skal få komme hit. Menneskeliv står på spill, sier Hayako Shimizu, en lærer fra Miyakojima, til det amerikanske nyhetsbyrået AP.
Olympic Games 2024
IOC advarer Afghanistan foran Paris-OL
5 TIMER SIDEN
Tidligere denne uken ble det erklært en 17 dager lang unntakstilstand i Tokyo og flere andre områder i Japan. Grepet er tatt etter at landet er rammet av en ny koronasmittebølge.
Fakkelstafetten involverer 10.000 løpere fra alle hjørner av Japan. Den startet for seks uker, men har møtt utfordringer på veien som følge av pandemien.
Tidligere har det blant annet vært tatt grep rundt etappene i Osaka-området. Flere er flyttet bort fra offentlige gater og gjennomføres på lukkede områder uten tilskuere som følge av smittesituasjonen.
Fakkelstafetten har vært en del av OL-tradisjonene siden den ble innført til lekene i Berlin i 1936. Transporten av ilden gjennom Japan skal etter planen kulminere i åpningsseremonien til OL i Tokyo 23. juni.
Sommerlekene ble utsatt ett år på grunn av koronapandemien.
(©NTB)
Olympiske Leker
Qatars «Dr. Cool» tror på aircondition-basert maratonløype i framtidig OL
I GÅR KLOKKEN 11:29
Olympic Games 2024
Slik sikrer du deg billetter til OL 2024
28/11/2022 KLOKKEN 20:57