– Kneet ble varmt og irritert og da vet vi av erfaring når det gjelder Aksel sitt kne at han må ta en pause, sier landslagslege Marc Strauss til NRK.
Det var Strauss som opererte Svindals kne i januar. Landslagslegen sier at det er forventet at Svindal må ta litt pauser i starten, og han tror fortsatt nordmannen kan rekke sesongens første utforrenn i Lake Louise i slutten av november.
Kneet må derimot bli betydelig bedre framover slik at han kan trene for fullt neste måned – når alpinistene reiser på en fire uker lang samling til Chile.
Beijing 2022
Første positive koronatest fra tilreisende OL-deltaker
24/01/2022 PÅ 12:02
– Det må fungere i september, hvis ikke blir alt litt på hæla, sier Svindal til statskanalen.
Samlingen i Sør-Amerika blir svært viktig med tanke på fortsettelsen av sesongen. I Chile får Svindal muligheten til å kjøre nærmest opp mot konkurransefart i utfor som er det mest belastende for kneet.
– Det blir en ordentlig test på hvordan kroppen og ting fungerer, så det blir avgjørende, sier landslagssjef Christian Mitter.
Alpinistene innleder som vanlig sesongen med storslalåm på isbreen i Sölden 29. oktober. Teknikerne fortsetter i finske Levi 11. november, mens fartskjørerne åpner for alvor i Lake Louise 25. november.
OL i Pyeongchang i februar er sesongen store høydepunkt.
(©NTB)
Beijing 2022
Fire partier mener regjeringen bør droppe OL-reise: – Må ha ryggrad nok
21/01/2022 PÅ 05:44
Beijing 2022
Oppløftende nyheter fra landslagstreneren: – Ingen flere positive tester
19/01/2022 PÅ 12:06