Det avgjorde styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) i et møte fredag formiddag da programkomiteen presenterte sine anbefalinger.
Den siste tiden har det hersket frykt for at kombinert skal strykes helt som OL-gren i kjølvannet av debatten om kjønnsbalanse i idretten. IOC-medlem Karl Stoss, leder for IOCs jobb med OL-programmet, la til at deltakelse for begge kjønn står i fare i 2030.
– Om kombinert skal være med i 2030, er det avhengig av en signifikant positiv utvikling. Spesielt med tanke på deltakelse og tilskuere, sa IOC-medlem Stoss.
Olympiske Leker
Flaggfotball og åtte andre idretter kan komme på OL-programmet
04/08/2022 PÅ 08:17
VG skriver at Stoss forteller at det hadde vært lange diskusjoner på møtet til IOC, hvor spesielt kombinertsportens omfang utenfor Europa er noe som har gjort IOC-styret bekymret.
Norges kombinertstjerne på kvinnesiden Gyda Westvold Hansen er skuffet over utelukkelsen.
– Den første reaksjonen er at det er en trist avgjørelse for oss kombinertjentene og kombinert som sport, sier Westvold Hansen til TV 2.
Les også: Frykter norsk paradegren fjernes fra OL

Deltok ikke i Beijing

I de siste tre olympiske vinterlekene har de 27 tilgjengelige medaljene blitt fordelt på tre land, og IOC skriver i en pressemelding at kombinert har hatt de de klart laveste seertallene i de siste utgavene av OL.
Kvinnene fikk ikke delta i Beijing-OL sist vinter, og de får heller ikke sjansen om fire år. Kombinert er en av få grener som har vært med i vinter-OL helt siden starten i 1924. Med 15 gull, 12 sølv og 8 bronsemedaljer er Norge tidenes beste OL-nasjon i idretten.
Vinter-OL i 2026 arrangeres i Milano og Cortina d'Ampezzo.
På pressekonferansen ble det også bekreftet at lagkonkurransen i alpint tas av programmet, mens de kvinnelige skihopperne får et individuelt storbakkerenn. I tillegg er også fremtiden til kombinasjonen for alpinistene usikker. En endelig avgjørelse rundt kombinasjonen i alpint skal tas senest april 2023, skriver VG
(©NTB)
Olympic Games 2024
Enormt sikkerhetstiltak under OL kan sørge for Tour de France-flytting
26/07/2022 PÅ 16:22
Olympic Games 2024
Kan bli helnorsk tennisduo i Paris: – Blir vanskelig å slå
26/07/2022 PÅ 06:08