Det er i et intervju med Aftenposten at Kaggestad retter skarp kritikk mot Olympiatoppens beslutning om å åpne dørene for 25 av de største medaljehåpene i Tokyo-OL og de paralympiske lekene i den japanske hovedstaden.
Andre treningsfasiliteter må holde stengt under viruskrisen, men Olympiatoppen har fått dispensasjon fra Oslo kommune.
– For meg er dette er brudd på de reglene som gjelder for stengte treningsinstitutter. Og særlig bryter det med lojaliteten mot de bestemmelsene vi generelt nå har i samfunnet. Det er et dårlig signal fra toppidretten, sier Kaggestad til avisen.
Olympiske Leker
Lover unikt OL: – Dette landet er i stand til å gjøre utrolige ting
28/06/2022 PÅ 07:16
Den internasjonale olympiske komité ( (IOC) har ennå ikke tatt noen beslutning vedrørende om sommerlekene i juli og august blir flyttet eller ikke. Derfor har toppidrettssjef Tore Øvrebø gitt norske medaljehåp denne muligheten til å trene også nå.
– Vi befinner oss i aller høyeste grad i en unntakstilstand. Jeg tror ikke alle er klar over risikoen man tar. Det er bare å se til Italia og de høye dødstallene der, og nå er de samme forholdene i ferd med å utvikle seg i Spania og Frankrike. Der er det beintøft, sier Kaggestad.
Olympiatoppens Marit Breivik mer enn antyder overfor NTB at man har vært forberedt på kritikk.
– Alle utøverne har ikke mulighet til å organisere seg hjemme med tanke på jobben sin. Når vi bruker fellesskapets ressurser til å støtte enkeltpersoner innenfor det som er smittevern, så tenker jeg at det er lovlig å være uenig i det. Men vi har valgt dette i denne situasjonen, sier Breivik.
Hun opplyser at ikke spesielt mange utøvere har benyttet Olympiatoppens lokaler denne uken.
– Det tar seg nok opp i neste uke. Det har vært relativt få her denne uka, sier Breivik til NTB.
(©NTB)
Olympiske Leker
Kombinertkvinnene får fortsatt ikke delta i OL i 2026
24/06/2022 PÅ 16:56
Olympiske Leker
Velkommen til Olympic Day! Hva er det? Hva er temaet? Hva gjør folk på Olympic Day?
23/06/2022 PÅ 16:05