– Ja, det stemmer det at vi har fått melding fra CAS om en utsettelse, opplyser skistjernens manager Jørn Ernst til NTB.
Han presiserer at det nødvendigvis ikke betyr at avgjørelsen kommer fredag 18. august.
– Det vi vet er at den ikke kommer før den datoen, forteller Ernst.
Beijing 2022
Her testes gullhåpene før avreise: – Har vært stresset
6 TIMER SIDEN
Det var Aftenposten som omtalte saken først etter å ha snakket med Johaugs advokat Christian B. Hjort.
– Har dere noen tanker dere om utsettelsen?
– I utgangspunktet ikke. Det blir bare spekulasjoner å si noe om tidsperspektivet. Det kan like gjerne være på grunn av ferieavvikling. Men det er klart at Therese gjerne skulle ha hatt en avklaring. Hun har allerede ventet lenge, sier Ernst.
I juni var Johaug til høring i hovedkvarteret til CAS i Sveits. Det måtte hun fordi Det internasjonale skiforbundet (FIS) valgte å anke 29-åringens utestengelse på 13 måneder. FIS mente dopingdommen ikke var streng nok.

USA-tur sammen med Østberg

En måned senere fikk Johaug og teamet rundt henne beskjed om at en CAS-avgjørelse ikke ville komme før i starten av august. Nå må hun vente ytterligere noen uker.
Johaug avla 16. september i fjor en positiv dopingprøve for det forbudte stoffet clostebol etter bruk av en krem (Trofodermin). Hun ble i vinter dømt til 13 måneders utestengelse av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.
I sommer har Johaug tilbrakt tre uker i Aspen i Colorado sammen med blant andre Ingvild Flugstad Østberg.
– Hun hadde det kjempefint ved å kombinere ferie og trening i høyden sammen med Ingvild. Det vare fine treningsforhold, men hun syntes også det var deilig å få komme hjem til hverdagen igjen, sier Ernst,

Kan gå glipp av OL

Manageren forteller at Johaug har forberedt seg slik at hun kan ta del i skisesongen i god tid før jul. Hvis dopingdommen blir stående som den er, kan langrennsløperen fra Dalsbygda stille på startstreken i november.
– Hun trener for å kunne gå i OL, så får vi se hva som skjer når CAS-dommen kommer, sier Ernst.
Johaugs smertegrense går på 15 måneder. Beslutter CAS å øke straffen med mer enn to måneder, mister hun vinterlekene i Sør-Korea i februar.
Selv om Johaug har trent godt og hatt det fint i USA, har hun ikke klart å stenge ute dopingsaken.
– Helt siden starten har Therese vært god på å ha fokus på trening, men dette preger henne. Ingen tvil om det. Men snart ligges ballen død, og det er vi glade for, avslutter Ernst.
(©NTB)
Beijing 2022
Første positive koronatest fra tilreisende OL-deltaker
24/01/2022 PÅ 12:02
Beijing 2022
Fire partier mener regjeringen bør droppe OL-reise: – Må ha ryggrad nok
21/01/2022 PÅ 05:44