I pressemeldingen før pressekonferansen het det:
– Therese Johaug er fullstendig knust over avgjørelsen som innebærer at OL og hele neste sesong ryker. Hun forstår ikke at idretten kan utelukke henne i to fulle sesonger for bruk av en leppekrem hvor det verken forelå prestasjonsfremmende hensikt eller effekt, og som hun tok ansvar for å kontrollere med en ekspert. Når det i dommen slås fast at det ikke dreier seg om juks, men en feil så fremstår 18 måneder som uforståelig og uforholdsmessig, heter det i en pressemelding fra hennes advokat.
Therese Johaug vil bruke de nærmeste dagene til å gjennomgå avgjørelsen sammen med sine rådgivere.
Beijing 2022
Første positive koronatest fra tilreisende OL-deltaker
24/01/2022 PÅ 12:02
– Jeg er helt knust. Jeg hadde en drøm om å gå OL, og i går fikk jeg beskjeden om at jeg ikke kunne det. Jeg har stått på og trent hver eneste dag for å lykkes i OL. Det er urettferdig, jeg er urettferdig behandlet, sier Johaug på en pressekonferanse i italienske Sieser Alm.
Johaug har et sterkt ønske om å komme tilbake i langrennssporet og verdenseliten og håper at motivasjonen holder i den lange utelukkelsestiden som nå står foran henne.
– Jeg vil ikke gi meg før jeg står på start igjen, og jeg står for det her jeg sitter nå. Men jeg vet ikke hvordan det blir med motivasjon fremover nå. Det blir VM som blir det neste målet og det er det 1,5 år til, sier Johaug.
29-åringen rettet også en takk til familie, samboer og det norske folk for all støtten hun har fått siden hun testet positivt i fjor.
(©NTB/Eurosport.no)
Beijing 2022
Fire partier mener regjeringen bør droppe OL-reise: – Må ha ryggrad nok
21/01/2022 PÅ 05:44
Beijing 2022
Oppløftende nyheter fra landslagstreneren: – Ingen flere positive tester
19/01/2022 PÅ 12:06