Suga sa i nasjonalforsamlingen fredag at han skal samarbeide tett med Tokyo og Den internasjonale olympiske komité (IOC), melder Reuters.

– Jeg er fast bestemt på å gjennomføre et trygt og sikkert OL som et bevis på at menneskeheten har overvunnet viruset, sa Suga i nasjonalforsamlingen natt til fredag norsk tid.

Olympiske Leker
Tokyo-OL blir trolig uten utenlandske tilskuere
15 TIMER SIDEN

Uttalelsen kom etter at den britiske avisen The Times torsdag kveld skrev at den japanske regjeringen har konkludert internt med at årets sommer-OL må avlyses på grunn av koronapandemien.

Avisen viste til et ikke navngitt høytstående medlem i regjeringskoalisjonen i Japan. Det er enighet om at sommerlekene, som allerede er blitt utsatt ett år, ikke kommer til å bli holdt, uttalte kilden, som sa at fokus i stedet skulle rettes mot å sikre sommer-OL ved neste mulige anledning, som er i 2032.

– Ingen vil være den første til å si det, men det er enighet om at dette kommer til å bli for vanskelig, sier den ikke navngitte kilden ifølge The Times.

Etter å ha hatt god kontroll på spredningen av koronaviruset i store deler av 2020, har Japan – som mange andre land – opplevd en sterk økning i smitte. Litt over 4.700 mennesker er døde av eller med covid-19.

Undersøkelser i den japanske befolkningen viser at så mange som 80 prosent ikke tror det er mulig å gjennomføre sommer-OL, som etter planen skal starte 23. juli med rundt 11.000 utøvere på plass.

(©NTB)

Olympiske Leker
Johann Olav Koss slutter som NIF-visepresident
I GÅR PÅ 20:55
Olympiske Leker
Warholm dropper innendørs-EM – redd for at smitte kan ende karrieren
23/02/2021 PÅ 13:19