Lørdag skal Bach igjen ha ytret at han fortsatt vil at OL skal gå som planlagt. Det uttalte han i et tysk radiointervju, melder nyhetsbyrået DPA.
– En kansellering ville ødelagt den olympiske drømmen til 11.000 idrettsfolk fra 206 nasjoner. Kansellering ville vært den minst rettferdige løsningen, sa Bach i intervjuet.
IOC-toppen mener at det vil være altfor komplisert å utsette et OL og at det ikke kan sammenlignes med å utsette for eksempel en fotballkamp.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05

Gjør som Uefa

Tysklands idrettspresident Jürgen Kessing mener derimot at IOC burde gjøre som Det europeiske fotballforbundet (Uefa), som tirsdag besluttet å utsette EM i fotball ett år.
– Jeg skulle ønske at de fulgte eksempelet fra fotballen og i likhet med EM også utsette OL i Tokyo med ett år, sa Kessing til DPA.
Det forslaget støttes av USAs svømmesjef Tim Hinchey.
– En løsning som gir en klar vei framover og lar alle utøvere forberede seg for et trygt og vellykket OL i 2021, skriver Hinchey i et åpent brev til USAs olympiske komité.

NIF snudde

Også Norges idrettsforbund (NIF) har nå bedt om at OL ikke gjennomføres før koronapandemien er under kontroll. Det ble gjort klart i et brev fra NIF til nettopp IOC-president Thomas Bach fredag.
– På bakgrunn av den høyst uavklarte situasjonen i Norge og i store deler av verden for øvrig er det verken forsvarlig eller ønskelig å sende norske utøvere til OL eller Paralympics i Tokyo til 2020 før verdenssamfunnet har lagt denne pandemien bak seg, skrev den norske idrettspresidenten Berit Kjøll fredag.
NIF støttet tidligere Bach i håpet om å gjennomføre OL, noe som førte til kritikk fra blant andre Johan Kaggestad.
Bach planlegger fortsatt at sommer-OL i Tokyo settes i gang 24. juli, men insisterte torsdag på at det fortsatt er for tidlig med en endelig avgjørelse.
(NTB)
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25