Mandag ble det kjent at sentrale idrettsledere i Telemark jobber for å få vinter-OL til fylket i 2026 eller 2030. Det til tross for at både Innlandet, med Lillehammer i spissen, og Bergen og Voss jobber mot samme mål.
Idrettspolitisk talsmann i Høyre, Tage Pettersen, oppfordrer de tre regionene til å samarbeide dersom de skal unngå et nytt nei fra det politiske Norge, slik det skjedde med ønsket om å arrangere OL i Oslo i 2022.
– Lærdommen fra forrige prosess var tydelig at idretten selv må gjøre en grunn jobb innledningsvis for å sikre at det er en samlet idrettsbevegelse som står bak et eventuelt ønske om et nytt OL til Norge. Jeg føler meg ganske trygg på at vi ikke kommer til å få politisk gjennomslag for et så stort arrangement dersom ikke idretten først har vist at den står samlet bak ønsket, sier Pettersen til NTB.
Beijing 2022
OL-heltene tilbake på norsk jord: – Godt det er over også
21/02/2022 PÅ 16:54
Oslo-søknaden møtte stor motstand fra særlig landsdelene i nord og splittet idrettsbevegelsen. Det var sterkt medvirkende til at et flertall av partiene på Stortinget i 2015 sa nei til søknaden, sier Pettersen.
Pettersen mener idrettspresident Tom Tvedt nå bør sette seg ned med initiativtakerne fra Telemark, Innlandet og Vestlandet for å diskutere hva de tre regionene kan få til sammen.
– Jeg tror ikke tiden er moden til å tenke på et nytt OL uten å ta i bruk en god del av den infrastrukturen man allerede har, og da bør det være et OL som tar større deler av landet i bruk. Norge er et lite land geografisk i forhold til mange av de andre aktuelle søkerne, påpeker han.
– Det er ingen ting i veien for å ha skiflyging i Vikersund og avvikle ishockeykampene i Bergen, mener Pettersen.
(©NTB)
Beijing 2022
Tidenes norske OL – slik oppsummerer Discovery-journalist OL i Beijing
20/02/2022 PÅ 22:16
Beijing 2022
Gjenopplev det rørende øyeblikket da Ruud vant OL-gull i Big Air
20/02/2022 PÅ 18:34