– Det er en utvikling i tallene siden forrige gang man hadde en slik prosess. Det er hyggelig og positivt, sier styremedlem Kristin Kloster Aasen i IOC til VG.
I den landsdekkende spørreundersøkelsen, som er gjennomført av Respons på vegne av VG, sier 49 prosent at de er positive til en norsk søknad om å få arrangere vinter-OL i 2030. 27 prosent oppgir at de er negativt innstilt, mens 23 prosent av de spurte svarer «vet ikke».

Har undersøkt interessen for OL-søknad

Olympiske Leker
Lover unikt OL: – Dette landet er i stand til å gjøre utrolige ting
28/06/2022 PÅ 07:16
Nyheten kommer samtidig som idrettsledere fra hele landet samles i Tromsø denne helgen. Der skal blant annet en mulig ny norsk OL-søknad diskuteres.
Idrettspresident Berit Kjøll har satt ned et utvalg som har sondert interessen for en ny OL-søknad internt i norsk idrett. Utvalget skal legge fram sitt arbeid på ledermøtet i NIF i Tromsø lørdag. Deretter skal sonderingene fortsette fram mot en ny ledersamling i november, før Idrettstinget må fatte en avgjørelse om ett år.
– Det er likevel på det rene at et fremtidig OL og PL i Norge ikke kan gjennomføres uten støtte fra det norske folk, sier Kjøll til avisa.

Ikke avvisende til mulig søknad

Ender det opp med et OL-ja fra Idretts-Norge, vil NIF begynne å jobbe politisk med OL-søknaden. Medlemmene i familie – og kulturkomiteen på Stortinget gir et inntrykk av at partiene har svært forskjellige innstillinger til et fremtidig OL på norsk jord, skriver TV 2.
– Jeg synes det er bra at idretten ser på en slik mulighet, sier komitéleder Grunde Almeland (V).
Blir det bestemt at det skal søkes om et OL, vil man i siste instans være avhengig at et flertall i Stortinget for å få den nødvendige statsgarantien på plass.
– Senterpartiet er veldig positive til at idretten ønsker en slik sondering. Hvis idretten selv vil søke om å arrangere OL, så har vi programfestet at vi vil jobbe for et OL i 2034, sier andre nestleder i komiteen, Åslaug Sem-Jacobsen (Sp).

– Ikke tiden for å sløse milliarder på «pampefest»

Frps landsmøte gikk tilbake i 2014 imot at Norge skulle søke 2022-OL. Åtte år senere er motstanden fortsatt stor.
– Idretten står selvsagt helt fritt til å sondere. Jeg mener imidlertid dette ikke er tiden for å kaste bort tid og mye penger på et slikt arbeid, da også idretten står i en krevende situasjon etter koronapandemien. Jeg og Frp mener dette ikke er tiden for å sløse milliarder på en «pampefest», sier komitémedlem Silje Hjemdal (Frp) til TV 2.
(©NTB)
Olympiske Leker
Kombinertkvinnene får fortsatt ikke delta i OL i 2026
24/06/2022 PÅ 16:56
Olympiske Leker
Velkommen til Olympic Day! Hva er det? Hva er temaet? Hva gjør folk på Olympic Day?
23/06/2022 PÅ 16:05