Fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic er kanskje Sveriges største idrettsikon og kjent for de fleste.
– Det ville være fantastisk hvis Zlatan stilte opp. Jeg vet at han har det travelt, men jeg vet også at han elsker Sverige på en måte de færreste gjør, sier Stockholms OL-sjef Richard Brisius i et intervju i forbindelse med alpint-VM i Åre.
Åre er samarbeidspartner i den svenske OL-søknaden sammen med Stockholm.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
Ibrahimovic er for tiden opptatt med spill i sin amerikanske klubb Los Angeles Galaxy. Avgjørelsen om tildelingen skjer under IOC-kongressen i Lausanne 25. juni.
I øyeblikket virker det å bli et kappløp mellom italienske Milano, som samarbeider med Cortina d'Ampezzo, og Stockholm/Åre.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Tidligere har sterke kandidater som Calgary, Sapporo, Erzurum, Graz og Sion trukket seg på grunn av manglende støtte i lokalbefolkningen.
Både Stockholms og Milanos søknader har derimot fått en del motstand på hjemmebane på grunn av lekenes økende kostnader. Sverige har dessuten hatt en regjeringskrise siden i høst å stri med. Dette har skapt tvil om drømmene om et vinter-OL hos broderfolket.
Etter å ha fått støtte fra både den svenske kultur- og sportsministeren og statsminister Stefan Löfven, sier Brisius at han nå er positivt innstilt.
– Ting går framover. Møtene med regjeringen og de berørte komiteene har gått bra, sier han.
Etter planen skal lekene avvikles for det meste i Stockholm og Åre. Hoppingen skal foregå i Falun, mens bob- og akeøvelsene er planlagt lagt til Sigulda i Latvia.
(©NTB)
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25