Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekreftet: sølvvinneren fra Sotsji med i OL-troppen

Herman Sønju

Oppdatert 19/01/2022 klokken 09:31 GMT+1

Tirsdag la Olympiatoppen fram sitt siste OL-uttak. Ståle Sandbech er klar for nok et OL, tross tidligere usikkerhet.

Ståle Sandbech

Foto: Getty Images

Det siste uttaket til OL i Beijing ble lagt frem av Olympiatoppen tirsdag ettermiddag. Der ble 22 utøvere fra grenene Hopp, Alpint, Snowboard og Freeski presentert. Blant utøverne finner man Ståle Sandbech, som for tiden er i USA.
– Jeg har tenkt mye over det (deltakelse i OL) på flyet over til USA og har bestemt meg for å bli med på OL en gang til. Jeg har mer krutt i meg og en god konkurranse-følelse etter rennet i Laax, sier Sandbech til Discovery.
Det var nemlig knyttet stor spenning til Ståle Sandbechs avgjørelse før uttaket. Sølvvinneren fra OL i Sotsji 2014 sikret seg OL-plass lørdag etter 2. plass i Slopestyle-rennet i Laax, men var usikker på egen deltagelse i Beijing.
– Jeg må tenke litt på det. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg velger å dra eller ikke, sa Sandbech noe overraskende til VG etter annenplassen var sikret.
Sportsjef i Brettforbundet, Per Iver Grimsrud var klar på at Sandbech skulle få den siste plassen, dersom han bestemte seg for å delta i OL.
– Han har i utgangspunktet sikret seg en plass til OL og sørget for at vi har fått den siste kvoteplassen. Og han vil bli tilbudt den plassen. Sa Grimsrud til Discovery lørdag.

Se hele dagens uttak her:

Hopp:
Menn: Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Daniel André Tande (Kongsberg).
Kvinner: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta).
Alpint:
Herrer: Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Timon Haugan (Oppdal) Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Alexander Aamodt Kilde (Lommedalen), Atle Lie McGrath (Bærums Skiklub), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Rasmus Windingstad (Bærums Skiklub)
Kvinner: Ragnhild Mowincel (Rival), Mina Fürst Holtmann (Bærums), Thea Louise Stjernesund (Hakadal), Maria Therese Tviberg (Geilo)
Freeski:
Tormod Frostad (Bærum)
Snowboard:
Ståle Sandbech (Bærum)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame