Hopplandslagssjef Clas Brede Bråthen testet positivt for korona etter ankomst i Beijing tirsdag, men testen har i etterkant vist seg å være negativ.
Bråthen var en av to personer i Norges støtteapparat som testet positivt etter at OL-flyet med blant andre det norske langrennslandslaget, skiskytterlandslaget og hopplandslaget landet i Beijing tirsdag.
Beijing 2022
OL-heltene tilbake på norsk jord: – Godt det er over også
21/02/2022 PÅ 16:54
Onsdag morgen fikk han gladbeskjeden fra Olympiatoppens sjeflege Aasne Fenne Hoksrud om at testen likevel var negativ, forteller han til TV 2.
– De kjørte vel testen en gang til, eller så hadde de lest testen feil. Aasne kontaktet meg i dag tidlig og sa hun hadde en veldig god nyhet. Hun hadde fått en telefon fra helsemyndighetene hvor det viste seg at testen som i går var positiv, likevel var negativ. Så da fikk jeg beskjed om at jeg var en fri mann og kunne bevege meg i miljøet uten å være en trussel, sier Bråthen til TV-kanalen.
Han var koronasmittet i desember, men testet negativt i tide til hoppuka ved nyttår og i etterkant, også på Gardermoen før avreise. Den andre norske personen som testet positivt ved ankomst har også nylig vært koronasmittet og testet negativt på Gardermoen.
(©NTB)

Emosjonell etter triumfen: – Dette gir meg energi til å fortsette

Beijing 2022
Tidenes norske OL – slik oppsummerer Discovery-journalist OL i Beijing
20/02/2022 PÅ 22:16
Beijing 2022
Gjenopplev det rørende øyeblikket da Ruud vant OL-gull i Big Air
20/02/2022 PÅ 18:34