Svenske Hennes & Mauritz er nok en gang i hardt vær.
Det er Aftonbladet som omtaler saken på sine hjemmesider tirsdag.
Denne gangen anklages klesgiganten for rasisme etter å ha sluppet en ny kolleksjon barneklær.
Nyheter
Idrettsgallaen flyttes fra Hamar
05/01/2020 PÅ 16:33
På ett av bildene i kolleksjonen stod en mørkhudet gutt ikledd en grønn genser med påskriften «Coolest monkey in the jungle».
Bildene ble senere tatt bort, men for sent til at ikke ble lagt merke til og skapt sterke reaksjoner. Blant dem som har reagert, er flere store idrettspersonligheter.
Manchester Uniteds angrepsspiller Romelu Lukaku, som en av dem, har publisert et bilde på Instagram av den samme gutten, men med manipulert påskrift «black is beautiful», og kommentaren «Du er en prins, som snart blir konge. La aldri noen fortelle deg noe annet».
Saken fortsetter under
Lukaku får selskap av ingen ringere enn LeBron James, som flere ganger tidligere også har engasjert seg på vegne av afroamerikanere i USA. Også tidligere AC Milan-spiss Kevin-Prince Boateng har reagert.
– H&M gjorde alt feil, men vi lar oss ikke lure. Når jeg ser dette bildet så ser jeg en ung konge. En hersker over verden, en urørlig kraft som aldri kan stoppes. Som afroamerikanere må vi alltid bryte barrierer, bevise andre feil og jobbe enda hardere for å vise at vi hører til, men gjett hva? Det er det vi elsker, for belønningen i enden av veien er så vakker!, skriver NBAs kanskje aller største stjerne.
Saken fortsetter under
– Er dere alvorlige, H&M? Har dere mistet all fornuft? Nei til rasisme, skriver Boateng.
Klesgiganten har senere gått ut og beklaget.
– Vi har gjort en feil og har derfor bestemt oss for å fjerne bildene i alle våre kanaler. Vi har også bestemt å trekke tilbake genseren fra alle markeder, skriver de.
Nyheter
– Sjokkert over at pengebruken har tatt så til de grader av
22/12/2017 PÅ 09:20
Nyheter
– Vi skulle ha vært mer restriktive med alkohol
02/11/2017 PÅ 12:54