Isete løyper og bratte svinger førte til at flere utøvere falt under søndagens 10 kilometer klassisk. Kathrine Harsem var blant dem, og til svenske Aftonbladet sier hun at hun hadde smerter i armen etter fallet.
– Det var forferdelig, særlig for en utøver som er dårlig i utforkjøringer. Jeg ønsket å bryte, men gjorde det ikke med tanke på sammenlagtsresultatet, sier hun.
Heidi Weng holdt seg på beina, men sier til den svenske avisen at hun opplevde rennet som tøft.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
– Det var et merkelig løp, et av de verste jeg har vært med på. Jeg var glad da jeg kom i mål.
Til tross for mistrivselen i Sveits under de første Tour de Ski-dagene, gikk hun inn til en pen 2.-plass. Opp til vinneren Ingvild Flugstad Østberg var det 25,7 sekunder.
Før mandagens jaktstart i fri teknikk er det 32,8 sekunder opp til landslagsvenninnen.
– Det har jeg ikke tenkt på. Jeg gleder meg bare til å komme bort fra dette stedet og ned til lavlandet. Jeg fikk gode sekunderinger, og jeg tenker at det er like fælt for alle. Å stå utforkjøringer i dag var ikke noe gøy. Jeg hadde ikke kontroll. Jeg tror at jeg blir reddet av at jeg gikk med duathlonsko, fortalte Weng til NTB.
Weng sier rett ut at hun ikke likte seg noe særlig. Hun synes at utforkjøringene var skumle.
– Jeg synes ikke det var noe særlig gøy. Jeg sto på start og skalv, men så gikk det bra og da ble det gøy allikevel. For min del skulle jeg bare ha kommet meg fortest mulig av gårde til Oberstdorf. Jeg håper at det blir annerledes løyper enn dette, sa Weng.
– Gruet du deg litt for å sette utfor?
– Det var ikke sånn at jeg tok noen ekstra tak for å få større fart. Det var ikke det, nei.
Weng må finne seg i å gå jaktstarten før det blir Oberstdorf på henne. Der venter det først en klassisk sprint på onsdag.
(©NTB/Eurosport.no)
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31