Ingvild Flugstad Østberg ledet Tour de Ski sammenlagt før Monsterbakke-etappen, men etter å ha hatt glatte ski dagen i forveien, mistet hun nærmest hele forspranget til lagvenninnen Heidi Weng. Det ble skjebnesvangert for Østberg som ble knust opp den bratte bakken før målgang.
– Tenk om det hadde vært 57 sekunder mellom de to slik det var før gårsdagens etappe? undret NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17

– Oppskriftsmessig

Weng tok igjen Østberg før Monsterbakken startet, og derifra gav Østberg opp kampen om seieren.
– Ingvild gjør ingenting for å prøve å holde følge, så stor respekt har Ingvild for Heidi her, sa NRKs kommentator Jann Post.
Kommentatoren påpekte at Weng viste en helt annen flyt, frekvens og fremdrift enn konkurrente, og gikk alene i mål hele 48,5 sekunder før lagvenninnen.
– Det var oppskriftsmessig. Ingvild hadde en dårlig dag i går, og da tok Heidi vare på den matchballen, sa Løfshus til statskanalen.
USAs Jessica Diggins klarte å kvitte seg med finske Krista Parmakoski som var helt ferdig i den bratte bakken, og tok tredjeplassen i årets Tour de Ski.

– Ikke bare flaks

Til tross for en suveren seier, var ikke Heidi Weng like imponert av egen innsats som de rundt henne virket å være. I intervju med NRK, sa nemlig Weng at hun hadde hatt litt flaks og at det sikret Tour-seieren.
– Jeg vet ikke om jeg fortjente den, sa hun, og siktet sannsynligvis til de glatte skiene Østberg hadde på etappen dagen før.
Det fikk Østberg til å måpe.
– Dette er ikke bare flaks. Det er den sterkeste totalt sett som står på toppen her. Heidi er i en kasse for seg opp her, og jeg er veldig bra fornøyd med min innsats og at jeg klarte å beholde andreplassen opp bakken, sa hun.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31