– Jeg håper at jeg kan ta steg på distanse og at jeg kan være med å kjempe om seieren der også, sa Johannes Høsflot Klæbo da han fikk spørsmål om Tour de Ski på Beitostølen forrige helg.
At 21-åringen har tatt et steg på distanse fikk han bevist allerede under mini-touren i Ruka denne helgen. Søndag gikk han inn til seier sammenlagt etter å ha spurtslått konkurrentene på oppløpet i jaktstarten.
Dermed leder han verdenscupen sammenlagt og blir allerede pekt ut som den store favoritten før OL i februar.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
I GÅR PÅ 09:29
Men nå frykter landslagsledelsen at en eventuell Tour i januar kan ødelegge sjansene i PyeongChang.

– Kan gå alt i OL

– Personlig, og slik vi har diskutert det i trenerteamet, så tror vi det beste er at han ikke går Tour de Ski, sier Løfshus til Adresseavisen.
Frykten er at kraftanstrengelsen i Mellom-Europa på nyåret kan gå utover formen til OL for en så ung utøver.
– Per i dag har han ingen planer om å gå alt. Vi har en grovplan, som det kan bli noen endringer i. Det er viktig ikke å gape over for mye.
– Hvilke distanser kan han gå i OL?
– Han kan sikkert gå alt. Så langt har vi ikke kommet. Vi må ta det som skjer før jul først, og så må vi selvsagt holde blikket mot vinterens høydepunkt. Det er lagt en god plan. Hvis han klarer å holde seg til den og unngå sykdom, og fortsetter å være på det nivået han er nå, så kan det bli mye i OL, sier Løfshus til samme avis.

Vil skjerme kometen

Klæbo selv understreker at han vil bestemme seg for om han går Touren eller ikke etter verdenscuprennet i Davos. Men han vil forhøre seg før han bestemmer seg.
– Ja, jeg kommer til å bestemme meg selv, sammen med både Arild (Monsen, sprintlandslagstrener journ. anm.) og morfar, sier Klæbo til Adressavisen.
Morfar Kåre er Klæbos personlige trener. Etter gjennombruddet forrige sesong har 21-åringen fått mye oppmerksomhet. Nå vil landslagsledelsen skjerme han fremover sammen med pappa Haakon som har blitt ansatt som manager.
– Vi må prøve å lage hverdagen hans mest mulig normal. Han er en fyr med en familie rundt seg som holder beina godt på bakken. Det må han fortsette med. Nå handler det om å ha et fornuftig opplegg frem mot OL, å sørge for at han er i best mulig form da. Da må vi skjerme ham på ulike måter, sier Løfshus.
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56