Torsdag ble skistjernen stoppet i 168 kilometer i timen på E6, og politiet fattet mistanke om at han var ruspåvirket. I leiligheten hans fant de narkotika, og Northug bekrefter selv at det dreier seg om kokain.
– Han er foreløpig siktet etter vegtrafikkloven. Vi har ikke gjort en ny vurdering av om det skal lages en ny og utvidet siktelse ennå, sier jourhavende politiadvokat Silje Bergsholm i Øst politidistrikt til NTB.
Til Aftenposten opplyser Bergsholm at saken «kvalifiserer til en tiltalebeslutning og førerkortbeslag», noe som medfører at Northug må møte i retten. I 2014 ble han dømt til ubetinget fengsel i 50 dager og en bot for ruspåvirket kjøring.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02
– Jeg har gjort en stor feil, skrev skistjernen i sosiale medier fredag kveld.
Politiet avventer nå resultat av blodprøver som ble tatt natt til fredag og vil gjennomføre avhør av Northug til uken.

Raja: – Svekker idrettens omdømme

Kulturminister Abid Raja er skuffet over skistjernen og sier at Northug svekker idrettens omdømme.
– Det er tusenvis av barn og unge som ser opp til ham, og dermed er han med på å svekke omdømmet til idretten, og han er ikke den rollemodellfiguren han bør være, sier Raja til NTB.
Norges idrettsforbund mener at Northug har behov for god støtte og hjelp.
– Slike saker er naturligvis svært kjedelig for idretten, for Petter Northug selv og for alle barn og unge som har sett opp til sitt store idol. Samtidig kjenner vi kun til saken gjennom media. Det viktigste nå er at Northug får god støtte og hjelp i den situasjonen han nå opplever, sier kommunikasjonsdirektør Finn Aagaard i NIF.
Avslutter avtale
Northug meddelte at han la opp som skiløper i desember 2018. I fjor utviklet han sin egen sportsbrillekolleksjon, men nå henger flere utstyrsavtaler i en tynn tråd.
Sykkellaget Uno-X har allerede besluttet å avslutte sin utstyrsavtale med Northug. Norges Skiforbund og XXL har ennå ikke tatt stilling til saken, mens langløpsveteran fortsetter samarbeidet for å støtte Northug.
Skilegenden har samarbeidet med Red Bull siden 2009, men energidrikkprodusenten Red Bull vil ikke uttale seg om hvorvidt avtalen videreføres.
– Vår kommentar er at Petter Northug er en usedvanlig talentfull idrettsutøver, som har vært en venn av Red Bull i mange år. Han har innrømmet at han har begått alvorlige feil som han vil ta ansvar for, skriver kommunikasjonssjef Thea Moen i Red Bull Norge.

Skistjerner reagerer

TV 2 ønsker foreløpig ikke å kommentere om siktelsen får konsekvenser for Northugs ansettelsesforhold i kanalen, der han har deriblant har vært langrennsekspert.
Denne sesongen leder han TV-programmet «Landskampen» sammen med den svenske skilegenden Gunde Svan. 58-åringen var overrasket og lot seg sjokkere av siktelsen.
– «Det kan ikke være sant!» var min første tanke. Vi har jobbet sammen med programmet hele sommeren, og alt med innspillingen har fungert perfekt, sier Svan til VG.
Herrelandslaget i langrenn er for tiden på samling på Steinkjer. De trodde Northug-innrømmelsen først var «fake news», men skjønte raskt at det var sant.
– Vi som gruppe kjenner Petter svært godt, og vi står bak han uansett. Petter vil alltid være en av oss skiløpere. Vi håper etter beste ønske at han kommer seg ut av det på et vis, og at han kommer seg på bedringens vei. Vi vil alltid støtte Petter uansett, det må han vite, sier Finn-Hågen Krogh til Trønder-Avisa.

Tung tilgivelse

Etter fyllekjøringen i 2014 kom Northug tilbake og ble kongen av Falun-VM i 2015 og fikk folkets tilgivelse. Sportskommentator Leif Welhaven i VG påpeker at tilgivelsen blir noe tyngre etter gang nummer to.
– Det er uvirkelig trist at Norges største stjerne igjen ødelegger for seg selv og setter andre i fare, skriver Welhaven og fortsetter:
– Én ting er å få tilgivelse etter én episode som aldri skulle ha funnet sted – gang nummer to blir fort verre.
(©NTB)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41